‘Liever dat ze me vragen over autisme dan vasthouden aan verkeerde ideeën’

liefde-op-de-ranch

“Ik kan niet geloven hoe vredig het hier is. Dat is belangrijk voor mijn zoon: dat houdt de prikkels onder controle,’ zei ze nuchter..
‘Vanwege zijn autisme?’ vroeg hij voorzichtig.
‘Ja, het valt mee,’ Ze knikte. “Je hebt zijn verbale mankement vast wel opgemerkt. Verstandelijk is hij heel ontwikkeld, vooral op gebieden die hem interesseren, zoals kunst en lezen. Hij is nog maar vier, maar kan helemaal opgaan in een boek. Lezen kalmeert hem eigenlijk … Sorry, ik klets maar door.’
‘Vertel verder. Of ben ik te nieuwsgierig?’
‘Helemaal niet. Ik heb liever dat mensen ernaar vragen dan dat ze vasthouden aan verkeerde ideeën of, nog erger, oordelen zonder er iets van te weten’. Ze leunde achterover in de stoel, met het dessertbakje op haar schoot. ‘Ik wist meteen dat er iets niet goed was, maar mijn ex-man en zijn familie bleven volhouden dat het gewoon iets van koliek was. Maar toen bleef hij achter met praten en kon hij zelfs niet een beetje sociaal omgaan met andere kinderen … We moesten het onder ogen zien. Ik moest hulp voor hem zoeken, ook al betekende dat een breuk met mijn man.

Catherine Mann en Karen Booth in Intiem 2238: Liefde op de ranch: Rodeo en Robijnen 2 (Harlequin, november 2016)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.