‘Zet in godsnaam dat ding af!’ … autisme en waarneming

how-to-look-for-a-lotst-dog

Ik hoor veel wat ik verondersteld ben niet te horen, en veel waar niemand op let, omdat mijn gehoor zeer scherp is, wat een deel wordt genoemd van mijn diagnose hoogfunctionerend autisme. Het klikken van de koelkast vind ik erg lastig, net zoals het zoemen van mevrouw Kuschel haar laptop in de klas. Op een dag op school kon ik het niet langer aan, legde mijn handen over mijn oren en schreeuwde: ‘Ik kan me verdorie niet concentreren ! Zet in godsnaam dat ding af’. Ik hoor alle klikken en het gefluister. En gesprekken in het bureau van de schoolpsycholoog over mij terwijl de deur bijna dicht is.

Ann M. Martin in How to look for a Lost Dog (Usborne Publishing, 2016). Eigen vrije vertaling. Over de vriendschap van een meisje met autisme dat gek is op homonymen en dieren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.