1000 vragen aan jezelf #27

1000 vragen aan jezelf

Nummer zevenentwintig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over stil staan bij het leven, wat iedereen eens zou moeten proberen in zijn of  haar leven. Over wat ik zou tekenen of schilderen mocht ik iets maken van een plaats waar ik ben geweest. Over hoe mijn perfecte dag zou eindigen. Over wat ik al eens (bewust of onbewust) heb gestolen, welke goede doelen ik zoal steun, hoe mijn droomhuis eruit ziet, en of ik vaak beloften doen (en of ik die nakom). Tot slot hoe ver ik zou gaan voor geld en of ik vaak eigenwijs ben ten koste van mezelf.

261. sta je genoeg stil bij het leven?

Naar Westerse normen wellicht wel, maar naar mijn gevoel toch niet genoeg. Het zou best wel meer mogen, dat is zeker zo, maar ik probeer het zo vaak mogelijk te doen. Ook niet te veel, want we leven nu eenmaal niet in tijden waar het zo goed gaat. en teveel rond me heen kijken is niet goed voor mijn gemoed.

262. wat  zou iedereen eens zou moeten proberen in zijn of haar leven?

Stil te staan bij het leven en vooral dat er ook mensen zijn die een heel ander leven hebben, met andere ideeën en een ander manier van denken, al is dat misschien niet voor iedereen mogelijk. Ook een inleefsessie autisme en een weekje op een praktisch onbewoond eiland zonder westers comfort zou de meeste mensen wel eens deugd doen.

263. als je een plaatje kon tekenen of schilderen van een willekeurige omgeving waar je ooit geweest bent, wat zou je dan tekenen of schilderen?

Dan zou ik wellicht een tafereel van een strand met opgaande – of ondergaande zon in de zee schilderen, waarbij vooral de zee in beeld zou komen, bij voorkeur geschilderd met zeewater natuurlijk.

264. hoe zou je perfecte dag eindigen?

Mijn perfecte dag zou eindigen door vlot in te slapen, tevreden van de dag, en niet te lang wakker te liggen piekeren of de beelden van de voorbije dag te moeten zien voorbijkomen in mijn geest.

265. wat heb je al eens (bewust of niet bewust) gestolen?

Met uitzondering van de goederen die ik per ongeluk niet betaald had – dat is voor mij al een beetje stelen – heb ik wel eens onbewust boeken gestolen. In de zin dat ik ze in de boekenwinkel in mijn rugzak had gestoken, met de bedoeling om ze aan de kassa eruit te halen om te betalen, en eenmaal bij de kassa een of twee was vergeten. Iets anders stelen lukt me niet, ik ben er veel te eerlijk en vooral te zenuwachtig voor.

266. welk goed doel steun je?

Ik steun veel goede doelen, te beginnen met de doelen die dichtbij mijn levenservaring staan, die te maken hebben met autisme, psychische beperkingen of handicap, en daarnaast ook armoedeprojecten in onze streken.

267. hoe ziet je droomhuis eruit?

Dat is een eerder groot huis met voldoende ruimte voor mijn vriendin, mezelf en onze kat, met zicht, omringd door groen en met uitzicht op water, en knus ingericht.

268. doe je gemakkelijk beloften en kan je ze naleven?

Omdat ik weet dat ik zelf heel sterk hou aan beloften die anderen maken, en erg teleurgesteld ben als ze die niet nakomen (wat helaas vaak gebeurd), doe ik niet zo gemakkelijk beloften, tenzij ik weet dat ik ze kan naleven.

269. hoe ver zou je gaan voor geld?

Zeker niet zover dat ik er doodmoe van in elkaar val. Ik wandel wel graag maar een kilometer of twee is toch wel het maximum dat ik zou gaan. Wat er ook voor betaald wordt.

270. ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?

Als eigenwijs betekent dat ik niet luister naar goede raad, dan ben ik bijna nooit eigenwijs, omdat ik altijd luister naar goede raad. Jammer genoeg is heel wat raad die ik krijg niet goed, maar denkt degene die de raad geeft dat – onterecht – wel. Naar slechte raad luister ik dus niet, en dat gaat wel eens ten koste van mezelf, omdat slechte raadgevers vreselijk rancuneus kunnen zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.