1000 vragen aan jezelf #28

1000 vragen aan jezelf

Nummer achtentwintig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over wat mijn minst favoriete vervoermiddel is, of ik gemakkelijk fouten kan toegeven, wat ik nooit meer wil doen. Over wat mijn standaard gemoedstoestand is, welk eten ik onder geen beding zou eten en wat er onder mijn bed ligt. Of ik liever samen of alleen werk, welke misvatting mensen hebben over mij, en voor welke fout ik mezelf nog steeds straf. Tot slot komt de vraag welke lichaamsbeleving mijn favoriet is.

271. wat is je minst favoriete vervoermiddel?

Een overvolle stadsbus, een sterk ingekorte trein en een garnaalbootje op woelige zee maken een goede kans, maar ik denk dat een half-total-loss taxi met een onkundige chauffeur die onder invloed is van een onbekende maar sterk bewustzijnsverruimende substantie zou ik als mijn minst favoriete vervoermiddel willen vermelden.

272. kan je gemakkelijk fouten toegeven?

Als ik dat al van mezelf kan zeggen, dat zou ik zeggen van niet. Omdat ik fouten passioneel probeer te vermijden. Dat is niet zo slim omdat, in tegenstelling tot wat kwaliteitszorg beweert, in elke fout wel iets zit waar je van kan leren. Omdat ik zo mijn best doe om die fouten te vermijden, lukt het niet gemakkelijk die toe te geven. Te meer omdat die fouten zelden van mij alleen komen en anderen naar mijn gevoel hun fouten zelden of nooit toegeven, en aan mijn bekentenis van een fout nog eens consequenties vastknopen die zij zelf nooit van mij zouden aanvaarden. Ik probeer dus zowel fouten als foutbekentenissen te vermijden.

273. wat wil je nooit meer doen?

Daar kan ik wel een boekje over schrijven, bij wijze van spreken. Zoveel is er dat ik nooit meer wil doen. Toch betekent dat niet dat er evenveel is waar ik spijt van heb. Zo zou ik nooit meer op toestellen op de kermis zitten die alle zwaartekracht tarten. Ook leren koken in een groep zou ik niet meer doen, evenmin als beroep doen op een natuurgenezer. Om maar enkele dingen te noemen.

274. wat is je standaard gemoedstoestand?

Mijn gemoedstoestand schommelt meestal tussen matig negatief en licht positief, denk ik. Zeker niet uitgelaten, maar ook niet diep in de put. Ook al heb ik wel de neiging depressief te worden, maar door medicatie wordt dat gelukkig deels afgeblokt.

275. wat ligt er onder jouw bed?

Meestal ligt er onder mijn bed niets. Ik heb namelijk een hekel aan dingen die onder mijn bed liggen. Soms gaat de kat er wel eens liggen, bijvoorbeeld als er bezoek komt. ’s Nachts durft er wel eens een monster onder mijn bed komen liggen, maar zodra die merkt dat het mij niets doet is dat gedrocht al gauw weer weg.

276. welk eten zou je onder geen enkele voorwaarde eten?

Dat zou vooral eten zijn dat in een omgeving is klaargemaakt waar de hygiëne van de keuken of kok zichtbaar of ruikbaar niet verzorgd is. Ook eten waarvan ik niet vertrouw of het wel vers is, of eetbaar zal niet eten. Uiteraard zal ik ook niets eten dat nog leeft.

277. welke misvatting hebben mensen over jou?

Vooral als ik aan de telefoon ben, hebben mensen de misvatting dat ik een vrouw ben. Dat is wel eens lastig als ze absoluut met ‘mijnheer’ willen spreken, en ze maar niet verstaan dat ik degene ben die ze willen aan de lijn hebben.

278. werk je graag samen of liever alleen?

Het liefst werk ik alleen, al kan ik het wel aan met enkele mensen samen te werken, zolang maar duidelijk is wie wat doet, en het mensen zijn die een verwante werkhouding hebben.

279. voor welke fout straf je jezelf nog steeds?

Dat zal vooral een fout zijn die ik gemaakt heb toen ik mijn principes of mijn intuïtie liet varen en teveel rekening hield of vertrouwen had in iemand die dat vertrouwen achteraf niet waard bleek te zijn.

280. welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?

Mijn favoriete vorm van lichaamsbeweging is een ex aequo van schrijven en knuffelen met mijn liefste. Ook flink doorstappen, eten en winkelen in een boekwinkel behoren tot mijn favorieten als het aankomt op lichaamsbeleving.

2 Comments »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.