1000 vragen aan jezelf #36


Nummer zesendertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs.  Over hoe ijdel ik ben, of ik meestal mijn hart of mijn hoofd volg. Wat het laatste risico is dat ik heb genomen. Of ik vaak het voortouw neem in een gesprek. Waar ik het meeste tijd aan besteed. Wat ik versta onder het succes. Of ik gemakkelijk een complimentje in ontvangst neem. Wat er met mijn restanten mag gebeuren eens ik er niet meer ben. Of ik liever tegen een spotprijs zou vliegen of tegen lage of betaalbare prijs in om het even welk restaurant mag eten. En tot wat volwassen zijn voor mij betekent.

351. hoe ijdel ben je?

Als ijdel bedoeld wordt als aantrekkelijk of belangrijk te willen zijn, of het overdreven veel aandacht besteden aan mijn voorkomen, denk ik dat dit nog meevalt. Ik besteedt niet zoveel tijd aan reflectie hoe ik overkom bij anderen. Ook maakt het me niet zoveel uit of iets wat ik doe of laat in strijd is met een bepaald imago. Als dat laatste er al zou zijn.

352. volg je meestal je hart of je hoofd?

Met de jaren ben ik geëvolueerd van vooral mijn hoofd volgen naar iets meer mijn hart volgen, denk ik.  Hoewel ik denk dat er in mijn hoofd ook best veel emoties zitten, denk ik volgens mij toch iets rationeler dan de meeste mensen. Er zijn echter mensen die nog rationeler denken. Een beslissing of keuze moet ook goed voelen voor mij.

353. wat is het laatste risico dat je hebt genomen?

Het laatste risico dat ik nam is deze vraag beantwoorden, denk ik. Dag in dag uit zijn er natuurlijk veel risico’s die ik, net als andere mensen neem, zoals de straat oversteken, voedsel kopen waarvan zelden zeker is wat er meer in zit dan de voedingsstoffen zelf, advies vragen aan een arts …

354. neem jij vaak het voortouw in een gesprek? 

Tenzij het een thema of onderwerp is dat mij aantrekt, wacht ik meestal af. Het gebeurt niet zo vaak dat ik het initiatief neem of het voortouw neem in een gesprek. Als een thema mij teveel aantrekt, doe ik het overigens ook niet, uit angst te drammerig over te komen.

355. waar besteed je het meest tijd aan?

Dat is waarschijnlijk wel aan bekomen van wat net gebeurd is, en aan voorbereiden wat eraan komt.

356. wat versta jij onder succes? 

Een goed verloop van wat goed voorbereid is, met daarbij enige meevallers in de juiste richting.

357. neem je gemakkelijk een complimentje in ontvangst?

Dat gaat vrij moeilijk, omdat ik het vaak niet erken als een complimentje. Waardering geven en krijgen vind ik meestal niet gemakkelijk. Dat heeft bij mij wellicht te maken met een zekere achterdocht, wantrouwen of het complimentje wel bedoeld is zoals ik het interpreteer. Of het gebeurt dat ik het bedoelde complimentje niet als zodanig (h)erken.

358. wat mag er met jouw restanten gebeuren nadat je bent overleden?

Mijn restanten mogen in de eerste plaats dienen om andere mensen te helpen met een orgaan en in de tweede plaats het wetenschappelijk onderzoek dienen. Mijn ziel zou ik wel graag richting eeuwigheid zien vertrekken.

359. zou je liever tegen een spotprijs vliegen of in restaurants naar keuze betaalbaar goed eten?

Goed eten is voor mij een prioriteit, maar het hangt er veel van af wat ‘betaalbaar’ concreet betekent. Ik zou dus eerder geneigd zijn om goed te kunnen eten, dan tegen een spotprijs te vliegen. Eenmaal ergens naartoe gevlogen, moet je er immers ook eten.

360. wat betekent ‘volwassen zijn’ voor jou?

In het algemeen betekent volwassen zijn voor mij in staat zijn om zelfstandig te leven en bedachtzaam te zijn in denken en doen. Het betekent voor mij zeker niet je afzetten tegenover alles wat je deed in je kindertijd (zoals speelsheid, onwetendheid, …).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.