1000 vragen aan jezelf #40

 

Nummer veertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over wat me het best kan troosten, welke vijf voedingsmiddelen ik absoluut niet zou kunnen missen en welke uitdaging ik liever niet zou overwinnen. Over wat het beste advies is dat mij ooit is gegeven, of ik wel eens iets onverklaarbaars of bovennatuurlijks heb meegemaakt en of ik wel eens iets doe uit medelijden voor een ander. Over wie ik het meest bewonder, of ik een goede gewoonte heb die ik iedereen zou aanraden en wanneer ik al eens in een zwart gat ben gevallen. Tot slot ook de vraag hoe ik mezelf zou voorstellen in een sollicitatiebrief.

401. wat kan jou het best troosten?

Meestal het vooruitzicht van voldoende tijd kunnen hebben om te kunnen terugblikken op iets dat mooi aan het worden is.

402. welke vijf voedingsmiddelen zou je absoluut niet kunnen missen?

De voedingsmiddelen die ik niet zou kunnen missen, zijn degene die ik nodig heb om niet meteen meer tijd te moeten uittrekken om te moeten eten en die mij het meest aangenaam gevoel geven.  In mijn geval zijn dat pasta, bruin brood, melk, water, tomaten en aardbeien.

403. welke uitdaging zou je liever niet overwinnen?

Elke uitdaging waarvan ik het gevoel heb dat ik er nog niet aan toe ben, of waarvan met opvallend veel overtuiging gezegd wordt dat ik ze om een of andere (drog)reden zou moeten overwinnen om voor vol te worden aanzien.

404. wat is het beste advies dat jou ooit is gegeven?

Dat is een moeilijke, en niet alleen omdat ik denk dat het beste advies mij nog niet is gegeven. Waarschijnlijk komen ‘wees jezelf’, ‘vertrouw op je gutfeeling‘ en ‘durf tevreden te zijn met je inzet’ wel in aanmerking.

405. Heb je wel eens iets onverklaarbaars of bovennatuurlijks meegemaakt?

Dat gebeurt regelmatig, en dan heb ik het niet over vliegende schotels of dergelijke. Er is veel dat ik niet meteen kan verklaren of dat zo merkwaardig is dat ik het niet kan vatten.

406. doe je weleens iets voor een ander uit medelijden?

Zoiets probeer ik tot elke prijs te vermijden, want dat zou volgens mij erg egoïstisch zijn. Als ik iets voor een ander is dat uit de grond van mijn hart, en niet omdat ik pretendeer hun lijden (mee) te kunnen ervaren.

407. wie bewonder je het meest? 

Mensen die de tijd nemen voor anderen, zonder dat daar noodzakelijk iets voor hen tegenover staat.

408. heb je een goede gewoonte die je iedereen zou aanraden?

Aan het einde van elke dag minstens een half uur aan een stuk wandelen of lopen, in de buitenlucht.

409. wanneer ben je al eens in een ‘zwart gat’ gevallen?

Telkens wanneer ik een opdracht heb afgewerkt waar ik meer heb ingestopt dan ik gewoon ben.

410. hoe zou je jezelf voorstellen in een sollicitatiebrief?

Dat hangt er van af voor welke functie ik zou solliciteren, wat er van mij verwacht wordt. De bedoeling van zo’n sollicitatiebrief is volgens mij uitgenodigd worden voor een gesprek om in aanmerking te komen voor een bepaalde baan. Ten eerste zou ik dus laten weten voor welke baan of vacature ik graag op gesprek zou willen komen. Vervolgens zou ik mezelf voorstellen als een loyale werknemer-in-spé die graag zijn praktijkervaring, opleidingskennis en motivatie wil inzetten, waarvan een overzicht in bijlage.  Afsluitend zou ik mijn bereidheid uiten om op gesprek te komen, en vermelden hoe ik bereikbaar ben (mail, telefoon). Mijn autisme zou ik er bij het begin alvast niet bij vermelden.

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.