1000 vragen aan jezelf #47


Nummer zevenenveertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Welke emotie ik minstens een keer per dag beleefd. Of ik graag gelijk heb en waarom (niet). Wie er op mijn eigen televisiezender (niet) te zien zou zijn. Wanneer voor mij voor het laatst iets slecht begon maar uiteindelijk goed eindigde. Wat ik het liefste doe op een regenachtige zondagmiddag. Welk voedsel ik nog niet gegeten heb maar wel eens zou willen proeven. Hoe ik het zou aanpakken mocht ik mijn leven mogen overdoen. Hoe de hemel er voor mij uit ziet. Welke film ik eindeloos zou kunnen herbekijken. En tot welke dansstijl ik zou kiezen mocht ik een verplicht dansnummertje moeten opvoeren.

471. welke emotie beleef je minstens een keer per dag?

Elke mogelijk benoembare emotie, in formaat extra extra large, maar dan eerder van binnen dan van buiten.

472. heb je graag gelijk en waarom (niet)?

Nee, ik heb niet graag gelijk, hoewel dat veelal wel het geval is. Ik heb zeker niet graag gelijk als het uiteindelijk in mijn nadeel speelt.

473. wie zou er op jouw eigen televisiezender (niet) te zien zijn?

Al wie niet zelf in beeld komt, tenzij af en toe zijdelings, en daarnaast alle mogelijke mensen die niet beantwoorden aan stereotypes.

474. wanneer begon voor jou voor het laatst iets slecht maar eindigde het uiteindelijk heel goed?

Dat lijkt op een raadsel van een of ander Griekse orakel dat een stad in de greep houdt.  ‘Vandaag’ zou een antwoord zijn dat op dit moment voor mij het beste lijkt.

475. wat doe je het liefst op een regenachtige zondagmiddag?

Het zijn niet mijn lievelingsmomenten, die regenachtige zondagmiddagen, ook al omdat ze weinig aangename beelden oproepen. Ik zou op een regenachtige zondagmiddag bij voorkeur wandelen of fietsen in een groene omgeving, buiten zijn dus.

476. welk voedsel heb je nog niet gegeten maar zou je wel eens willen proeven?

Er is wellicht een goede reden dat ik bepaald voedsel nog niet heb gegeten of geproefd. Er is niet bepaald iets dat ik echt zou willen eten. Eenhoorn, salsaparila, of de toverdrank uit de stripverhalen van Asterix zou ik natuurlijk wel eens willen proeven.

477. hoe zou je het aanpakken mocht je je leven kunnen overdoen?

Wellicht zou ik veel minder ambitieus zijn en me meer focussen op het inspelen op en samen leven met anderen.

478. hoe ziet volgens jou de hemel eruit?

Net zoals de toekomst en het verleden kan ik me de hemel niet goed voorstellen. Wellicht is dat ook niet mogelijk met mijn huidige hersenwerking.  Anders dan angst om het onvoorstelbare van toekomst en verleden, is het onvoorstelbare van de hemel toch eerder een troost.

479. welke film zou je oneindig keer kunnen herbekijken zonder die film beu te raken?

De film die mij het eerst te binnen schiet is Mr. Nobody van de Belgische regisseur Jaco van Dormael. Die heb ik al enkele keren herbekeken, en voorlopig raak ik die nog niet beu.

480. welke dansstijl zou je verkiezen mocht je met iemand moeten dansen?

Dat zou vooral een vrije stijl zijn, afhankelijk van de persoon met wie ik zou mogen dansen. Het zou in elk geval geen ingewikkelde dans zijn, of een waar veel motorische kwaliteiten voor nodig zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.