1000 vragen aan jezelf #50

501. Wat vind je het prettigst aan een wellness?

Voor zover ik me een beeld kan vormen wat bedoeld wordt met wellness, zou ik de rust, de warmte en de ruimte voor nutteloze activiteit vernoemen als iets wat mij zou kunnen aanspreken, zij het voor een bepaalde duur..

502. Kijk je wel eens films in een andere taal dan Nederlands of Engels?

Dat gebeurt wel eens, zij het dat ik dan wel een ondertiteling wil, hetzij vertaald hetzij in de gesproken taal om toch enigszins mee te kunnen volgen. Ook in het Engels en het Nederlands hou ik trouwens van ondertiteling.

503. Welke kleur zou jij je leven geven?

Grijsgroen met wat blauw en een dropje rood, om maar iets  te zeggen.

504.  Welk woord heb je jarenlang verkeerd gezegd?

Supercalifragilisticexpialidocious, een woord in het gelijknamige lied uit de musicalfilm Mary Poppins, waar het gedefinieerd wordt als ‘wat je zegt wanneer je niet weet wat te zeggen’.

505. Wat is belangrijker: de reis of de bestemming?

De reis want de bestemming is slechts een pauze, die zoals alle pauzes van bepaalde duur is, op een reis met onbepaalde bestemming.

506. Komt wijsheid met de jaren?

Nee, de wijsheid komt wanneer de dynamiek van onderweg zijn in een bepaalde verhouding komt tot de dynamiek van het bewust worden van onze verhouding tot de kosmische structuren. Of minstens, op dit moment in mijn leven maak ik mezelf dat wijs.

507. Luister je vaak naar de radio?

Dat gebeurt, meestal onderweg, in het openbaar vervoer naar Klara, of naar  podcasts en opgenomen radio-programma’s. Elke twee weken in de voormiddag luister ik mee met de poetshulp die vraagt om de radio op te zetten.

508. Wat zijn de meest ongewone plaatsen waar je bent geweest?

Achter de schermen van een aantal gebouwen waar niemand anders mag komen. Verder is de omschrijving van ‘ongewone plaats’ voor mij zo gewoon dat ik vanuit het perspectief van anderen vermoedelijk altijd op ongewone plaatsen kom.

509. Waar kom je maar niet aan toe?

Aan het gepast kunnen reageren in situaties, aan juist inschatten van  hoofd – en bijzaak, aan overzicht krijgen van de sociale verhoudingen in een groep of een conflict met iemand, en aan wijsheid verwerven. Daarnaast zijn er ook een aantal bijzaken waar ik niet aan toe kom, zoals een boek publiceren, om de wereld reizen en een aantal niet nader genoemde grenzen verleggen.

510. Naar welke feestdag kijk je elk jaar opnieuw uit?

Naar feestdagen kijk ik meestal niet uit. Ik vier ze op elk moment behalve op het moment dat daarvoor aangewezen is door anderen. Veel feestdagen vier ik ook niet, uit principe of omdat ze in een moeilijke periode vallen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.