1000 vragen aan jezelf #59

 1. Zijn er weleens dagen dat je je niet kleedt?

  Het gebeurt vrijwel nooit dat ik me helemaal niet kleed, en dus zonder kleren of naakt rondloop. Op een of andere manier voel ik me niet goed als ik alleen mijn vel voel. Ik verkies me wel liever niet te kleden dan me te kleden met ongemakkelijk zittende kledij of kledij die vuil is of al eens is gedragen door mezelf of een ander.

 2. Mocht je voor een dag onzichtbaar zijn, wat zou je dan zoal doen?

  Waarschijnlijk zou ik een aantal mensen bezoeken waarvan ik denk dat ze zich heel anders voordoen dan op het eerste zicht lijkt, niet alleen tegenover mij maar ook in wat ze denken, voelen en doen. En ik zou ook de kledij dragen die absoluut niet past maar die ik graag draag, zonder daarop reacties te krijgen.

 3. Hoe sterk laat je je leiden door je intuïtie?

  Als het gaat om wat ik aanvoel zonder veel na te denken, laat ik me niet zo sterk leiden door mijn intuïtie. Ik heb het meer met voordenken, als in denken tijdens de voorbereiding. Als ik iets doe zonder na te denken (over wat ik doe, ik denk over iets na dan), dan komt dat omdat ik het doe uit automatisme, om de herhaling zelf en omdat ik voldoende vertrouwen heb dat het goed zal aflopen.

 4. Wat zegt de dikte van een zitvlak?

  Strikt genomen zegt de dikte van een zitvlak natuurlijk helemaal niets. Zo’n zitvlak kan immers niet spreken. Pas als een zitvlak extreem mager of dik is, zegt dat mogelijks iets over iemands gedrag (bv lichaamsactiviteit, eetgewoontes, lichaamsbouw, weerzin tegen bepaalde handelingen).

 5. Hoe zorg je voor orde in je hoofd?

  Door overzicht te creëren voor mezelf in tijd, ruimte, relaties en geld, en door voldoende tijd te laten/nemen om te recupereren.

 6. Zijn er weleens dagen dat je niet online bent?

  Dat gebeurt wel eens, vooral op dagen dat ik helemaal niet thuis ben, en er onderweg geen of alleen onveilige wifi beschikbaar is. Volgens mijn computer ben ik overigens meer offline dan online. Mijn internetverbruik is immers beperkt.

 7. Aan welke hersengymnastiek doe je?

  Mijn hersengymnastiek bestaat meestal uit het scrabbelen of raadseltjes oplossen, of het memoriseren of bedenken van gedichtjes, paswoorden of liedjesteksten. Mijn hersenen hebben echter niet zo vaak gymnastiek nodig, ze zijn heel goed getraind door tal van dagelijkse uitdagingen.

 8. Hoe had je liefdesleven eruit kunnen zien?

  Vermoedelijk niet beter dan het er nu uit ziet. Voor zover een liefdesleven eruit kan zien. Ik ben in elk geval niet ontevreden over mijn liefdesleven.

 9. Wanneer win je in een ruzie?

  Als je op tijd stopt, lijkt het meest voor de hand liggende antwoord, maar dat verschuift volgens mij de vraag. Op zich vind ik het winnen van een ruzie al een slecht uitgangspunt. Meestal vind ik een ruzie als een verlies, al is het beter die ruzie aan de oppervlakte te laten komen dan ze steeds maar weer uit de weg proberen te gaan. Ik ervaar een ruzie als gewonnen wanneer ik een beeld heb gekregen van het standpunt van de ander, kan leven met de uitkomst of een compromis, en weer verder kan met het leven.

 10. Waar wil je liever geen geld voor betalen?

  Voor diensten en producten die ik niet nodig heb, die nog vrij experimenteel zijn, (nog) te duur zijn volgens de prijs die ze volgens mij waard zijn of waarvan wordt gezegd dat ze op korte termijn veel resultaat behalen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.