1000 vragen aan jezelf #66

 1. Is de hondenhemel dezelfde als de mensenhemel?

  Als hondenliefhebber (en dierenliefhebber in het algemeen) ben ik al heel lang gefascineerd door de hondenhemel, meer nog dan door de mensenhemel. Mijn beeld van de hondenhemel is er een van schootjes voor de schoothonden, veel snuffelpalen, weiden om door te hossen en al wat een hondenhart wenst. De mensenhemel ziet er toch misschien net iets anders uit, maar ik hoop dat die honden die hun baasjes graag hadden er ook dicht bij mogen zijn.

 2. Wat was het laatste wat je aan iemand leerde?

  Dat is een moeilijke vraag, meestal is het andersom, en is het niet zo moeilijk op te sommen wat ik de voorbije dagen en weken van anderen leerde. Misschien heb ik door onlangs een voordracht te geven over mijn autisme mensen wat meer bewustzijn of misschien zelfs wat inzicht bijgebracht.

 3. Zeg je wel eens iets wat je niet meent, louter uit beleefdheid? bijvoorbeeld als iemand je vraagt of h/zij passend gekleed is voor de gelegenheid?

  Dat zou ik wel graag willen, want het zou van pas komen om minder conflicten of ongemak te veroorzaken. Of ik het wil of niet, ik zeg steeds wat ik meen en anders zwijg ik. Het komt overigens ook erg weinig voor dat iemand me vraagt of h/zij passend gekleed is voor een bepaalde gelegenheid. Meestal krijg ik net zelf (ongevraagd) advies op dat vlak.

 4. Wat is je favoriete radioprogramma?

  Op dit moment heb ik meerdere favoriete radioprogramma’s, waar ik meestal niet ‘live’ naar luister, maar in de podcast-vorm. Zo luister ik tijdens het winkelen graag naar het VRT Radio 1-programma Interne Keuken. Ook Nieuwe Feiten van Radio 1 zet ik wel eens op, meestal als ik op de bus zit. Tijdens het poetsen luister ik meestal naar de Madammen van Radio 2. Ook van het Klara-programma van Bart Stouten kan ik genieten, vooral dan om de poëtische tussenstukken van Bart zelf.

 5. Hoe weet je dat jouw idee van zelfbewustzijn min of meer overeenkomt met dat van een ander?

  Dat weet ik helaas niet, en het zou me sterk verwonderen mocht dat zo zijn, want observaties en interpretaties liggen vaak zo sterk uiteen van anderen dat het bewustzijn en zelfbewustzijn haast niet anders kan dan fundamenteel verschillen.

 6. Zouden jij en ik overeenkomen mochten we elkaar ooit ontmoeten?

  Als zoiets al mogelijk zou zijn, zou dat wel eens kunnen omdat jij en ik op dit moment hetzelfde lezen, op dezelfde blog zijn afgestemd, en we mogelijks wel het een en ander gemeenschappelijk hebben. Meer zelfs, op deze blog ontmoeten jij en ik elkaar al, en wel op dit moment. Of we overeenkomen, weet ik niet, maar als dat volgens jou zou is, mag je me dat zeker laten weten in een reactie op deze blog. Dat zou ik leuk vinden.

 7. Wat vinden vampiers volgens jou van steekmuggen?

  Vampieren en steekmuggen hebben naar het schijnt een lange gemeenschappelijke voorgeschiedenis, in die zin dat steekmuggen een mutatie van vampieren zouden zijn. Ze lusten beiden graag bloed en hebben beiden een hekel aan knoflook. Naar het schijnt zouden vampieren vooral jaloers zijn op steekmuggen, hoewel die laatste vampieren benijden omdat die niet steeds plat gemept worden.

 8. Is het beter de zin van het leven verteld te worden als baby of als stervende?

  Als de zin van het leven door een ander wordt verteld is het toch beter het als baby te horen, omdat het de kans vergroot dat je het niet verstaat en dat het je verder leven niet vergalt.

 9. Wat is volgens jou erger: een ijskoude douche elke dag of slechts een enkele warme douche per maand?

  Zelf heb ik niet zo’n last van een ijskoude douche elke dag, hoewel ik wel graag zou weten wanneer die precies komt (kwestie van voorbereid te zijn). Daarna kan ik me ook nog opwarmen. Slechts een enkele warme douche per maand zou ik wat weinig vinden, en de kans is groot die warme douche voor mij veel te heet aanvoelt.

 10. Welke grote ontdekking heeft volgens jou het meest ongeluk veroorzaakt voor de mensheid: het vuur, het wiel of het internet?

  Volgens mij hebben geen van deze drie uitvindingen ongeluk veroorzaakt, wel de verwachtingen die mensen ervan hadden en de afgeleide toepassingen.  Ik zou het internet overigens niet meteen als een uitvinding zien, maar als een toepassing van meer fundamentele uitvindingen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.