1000 vragen aan jezelf #72

 1. Welke beslissing wens je dat je nooit zult moeten maken?

  Er zijn zoveel beslissingen die ik liever niet zou maken. Het liefst zou ik niet een beslissing nemen waardoor mijn liefste en mezelf gescheiden worden, of waardoor mensen die ik graag heb schade of verdriet ondervinden.

 2. Wanneer verkwistte je voor het laatst een dag?

  Ik vind het moeilijk om uit te maken of een dag verkwist is. Op het eerste zicht zijn dat dagen waarop ik mij niet genoeg bewust ben geweest van de voortlopende tijd, denk ik.  Waarop ik opgeslokt werd door de drang om te voldoen aan de verwachtingen van mensen die te hoge of schadelijke verwachtingen hadden.

 3. Wat had je vandaag het liefst niet gedaan?

  Het liefst had ik vandaag niet opgeruimd, dat doe ik namelijk niet zo graag.

 4. Welk boek ben je de voorbije dagen aan het lezen?

  Op dit moment ben ik Autisme is een –isme. Essays over Autisme van Inge Lemke aan het lezen. Daarin schrijft de schrijfster, een volwassen gehuwde vrouw met autisme, vooral vanuit het thema ‘zingeving’, en hoe iemand met autisme medemensen kan aanzetten om over zichzelf na te denken. Verder heeft ze het ook over haar confronterende ontmoetingen met mensen in de samenleving en hoe moeilijk een inclusieve samenleving is voor mensen met en zonder autisme. De schrijfster merkt op dat autisme volgens haar te weinig vanuit zingeving en sociologisch perspectief wordt belicht en teveel als een individuele verantwoordelijkheid wordt gezien. Of zoals ze schrijft: een breekpunt kan je niet op één rekening plaatsen.

 5. Hoeveel tijd besteed je op een gewone dag buitenshuis?

  Meestal besteed ik een uur of vijf buitenshuis, om boodschappen te doen, te wandelen, ergens naartoe te gaan om een voordracht te geven of een gesprek met mensen te hebben en natuurlijk ook om voldoende te bewegen en te ontspannen.

 6. Hoe laat sta je ’s morgens gewoonlijk oP?

  Gewoonlijk sta ik om 7u07 op. Om acht uur begin ik aan mijn dag met allerlei dingen te doen (en natuurlijk ook te laten) en ik hou ervan van dat getal om de dag mee te beginnen. In het weekend kan het wat later zijn, bijvoorbeeld 8h08, 8h28 of 8h48.

 7. Hoeveel ‘me time’ vind je belangrijk in je dag?

  Niet elke dag hoeft evenveel ‘me time’, tijd voor mezelf of tijd alleen doorgebracht, te hebben.  Vier uur per dag volstaat voor mij, tenzij ik erg vermoeid ben. Maar ik kan af en toe wel een dag eens met minder tijd voor mezelf, ook al betaal ik daar later de prijs voor in fysieke ongemakken of pijn.

 8. Hoe proper is je woning op dit moment volgens jou, op een schaal van 1 tot 10?

  Dat hangt natuurlijk af van wie je dat vraagt, en hoe die persoon  het begrip ‘proper’ zal invullen. Volgens mij is mijn huis op een schaal van 1 tot 10 zo’n 7,87 proper.  Het kan altijd nog properder, maar er ligt voorlopig bijna niets op de grond, de keuken is volledig vrij en er wordt dagelijks gestofzuigd.

 9. Wat draag je het merendeel van je dag met je mee, met uitzondering van je kledij?

  Dat is mijn rugzak waarin mijn tablet en oplader steken, mijn huissleutels, pen en papier, mijn brilspray en brillendoekje, mijn gsm, een pakje papieren zakdoekjes, en een flesje water.

 10. Aan welk geluid heb je het meest hekel?

  Dat is een moeilijke, want ik heb aan zoveel geluiden een hekel, maar het meest storend is vast het geluid van sms berichtjes of beltonen die te luid staan, of mensen die schreeuwen door hun telefoon.

1 Comment »

 1. Ik gebruik geen wekker meestal val ik in slaap tegen 11 uur savonds durft ook later zijn als het niet lukt. En word rond half 5 a 5 uur van zelf wakker maar sta pas om 20 voor 6 op altijd. Ik kan mij niet herinneren wanner ik mij overslapen heb. Ook als ik niet geslapen heb sta ik op om het zelfde uur. Ik moet voor niets opstaan maar dit zit er in ik ben altijd zo vroeg wakker geweest. Door erge huisstofmijt allergie sliep ik als kind vaak pas om 1 uur snachts. Toen had ik een constant slaaptekort tot ik op 20 jaar een hoes ontdekte voor rond de matras. Van daar dat eens een nacht niet kunnen slapen geen stress geeft. Eigenlijk voel ik daar weinig van in vergelijking met wat het vroeger was .

  De properheids schaal is wel minder hier alles 1 keer per week stofzuigen(keuken wel extra kruimels). de wc, badkamer, keuken elke week met stoom. De gangen, living, slaapkamers, bureau,wasplaats maar om de 2 weken met stoom .De garage 1 keer per maand samen met binnen de auto de ramen om de 2 maanden . Verder houd ik niet van prulletjes op de kast is alleen maar extra afstof werk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.