Het summum van geluk ?… autisme en geluk

De meeste mensen nemen elkaars geluk over, ze ‘besmetten’ elkaar als het ware met geluk. Bij mensen met autisme is dat anders. Iemand met autisme zal eerder je negatieve houding overnemen, versterken omdat het, van nature, aansluit bij een pessimistische levenshouding.

Mensen met autisme vinden het daarentegen niet eenvoudig mee te gaan in het geluk van anderen. Ze raken niet gauw opgevrolijkt of opgemonterd en ervaren in het algemeen geluk op een andere manier dan de meeste mensen.

Zo zal iemand met autisme meer geluk vinden in alleen bezig zijn dan in gezelschap. Een bepaald fascinerend probleem oplossen of tijd steken in de eigen speciale interesse … dat is voor mensen met autisme toch veelal het toppunt van geluk.

Tony Attwood, Australische psycholoog, in Neurodiverse relationships (Jessica Kingsley Publishers, 2019)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.