1000 vragen aan jezelf #78

 

  1. Wat weet niemand over jou? Er is zeker het een en ander wat niemand over mij weet maar de kans is groot dat ik dat ook nog niet over mezelf weet. Daarnaast is er wel wat dat weinig mensen over mij weten, maar niet echt iets wat niemand over mij weet. Mocht ik nu iets kunnen verzinnen wat echt niemand over mij wist, dan had dat vast een goede reden gehad en had ik het waarschijnlijk niet op mijn blog geschreven. Of ik zou kunnen uitkomen op iets als ‘in welke mate ik momenteel gelukkig ben’, ‘wat mijn echte ambities zijn voor de komende jaren’, ‘welke de werkelijke verhouding is van ups en downs die ik de voorbije jaren heb meegemaakt’, ‘hoeveel veerkracht ik werkelijk heb’, ‘hoeveel van mijn persoonlijk leven in deze blog zit’ enzovoort. Of dat mijn perfectionisme lang niet op alle vlakken telt. Of dat wat je ziet niet voor alles wie ik ben en wat ik doe opgaat. Enzovoort.
  2. Hoe goed denk je dat je voor jezelf zorgt? Dat kan natuurlijk beter, maar een goed evenwicht vinden tussen voor anderen en voor jezelf zorgen vind ik belangrijker.
  3. Wat doe je het liefst tijdens de zomervakantie? Het liefst kijk ik terug op wat er voorbij is en bereidt ik me in zekere zin voor op wat er al bekend is van na de zomervakantie.
  4. Als je een idee hebt in je hoofd, hoe zou dat daar gekomen zijn? Dat blijft een mysterie voor mij, maar ik heb een vermoeden dat het ofwel door chemische interactie ofwel door een inspiratie door anderen is ontstaan. Een derde verklaring is een ingeving vanuit de hogere levenssferen.
  5. Wat is volgens jou het verschil tussen leven en bestaan? Leven is een complex van eigenschappen en functies van een organisme, zoals voortplanting, stofwisseling, groei en reageren op de omgeving, dat er voor zorgt dat het organisme blijft voortbestaan. Bestaan is daarentegen het in wezen zijn, het er zijn, deel uitmaken van een werkelijkheid.
  6. Verondersteld dat je beroemd bent, wat zou je dan anders doen dan je nu doet? Ik zou vooral mijn roem proberen te gebruiken om mensen van wie de goede kwaliteiten volgens mij te weinig bekend zijn in het zonnetje te zetten.
  7. Wat zou het belangrijkste voor je zijn als je oud bent? Jong van geest te blijven, en blijven herinneren wat er goed gaat.
  8. Aan welk huishoudelijk klusje heb jij een grote hekel? In mijn top tien van huishoudelijke klussen die ik vaak uitstel, komt ramen wassen waarschijnlijk op de eerste plaats. Verder scoren mijn bed maken en petflessen pletten ook best hoog.
  9. Als je de waarheid niet kent, kan je dan liegen? Dat hangt er van af hoe je de waarheid definieert en liegen interpreteert, en verder hoe je hersenen werken, maar de meeste mensen kunnen dat heel goed, denk ik.
  10. Wat moet je laten herstellen? Al wat niet in goede of bruikbare staat is, vermoed ik, maar volgens mij werkt alles nog prima, weliswaar met voortschrijdende beperkingen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.