1000 vragen aan jezelf #84

Foto van Vinicius Wiesehofer op Unsplash

 

  1. Hoe oud zou je zijn mocht je niet weten hoe oud je bent? Leeftijd is variabel, en wisselt van moment tot moment. Vermoedelijk zou ik rond de 14 zijn.
  2. Wat is volgens jou erger: falen of nooit proberen? In sommige dingen kan je beter falen, andere dingen kan je beter nooit proberen. Ik denk dat het ergste is gedwongen te worden om te proberen en dan falen.
  3. Als het leven zo kort is, waarom doen we dan zoveel dingen waar we een hekel aan hebben en komen we er haast nooit toe om te doen wat we graag doen? Vermoedelijk omdat we niet ervaren dat het leven zo kort is omdat dit het enige leven is dat we hebben, en we doen wat we niet graag doen met verantwoordelijkheid opnemen associëren.
  4. Wanneer alles gezegd en gedaan is, zal je dan meer gezegd hebben dan je hebt gedaan? Wellicht niet, aangezien ik meestal niet spreek, maar schrijf, en hoewel ik niet veel doe, spreek ik nog minder.
  5. Wat is het enige ding dat je het liefst zo zou veranderen aan de wereld? De drang bij sommige mensen om de wereld van een ander te veranderen op basis van het beeld van een eigen ideale wereld.
  6. Stel dat je een werkgever bent, of een personeelsmanager, hoe zou je iemand ontslaan? Ik zou naar hem toe stappen, hem vragen mee te komen naar een lokaaltje of kantoor waar het rustig is, en dan hem uitleggen dat we allemaal ooit ontslagen worden, vroeg of laat, dat dit een van zijn geluksdagen is, namelijk dat hij (of zij uiteraard) nu de kans krijgt om een betere werkgever te vinden.
  7. Doe je waarin je gelooft of stel je je tevreden met wat je doet? Dat hangt af van wat ik doe dat moment, maar doorgaans doe ik waarin ik geloof. Te meer omdat ik me bijna nooit tevreden stel met wat ik doe.
  8. In welke mate heb je werkelijk je levensloop tot nu toe in de hand gehad? In zeer beperkte mate, gelukkig maar, het zou er vermoedelijk niet beter op geweest zijn.
  9. Ben je meer ongerust om wat je doet goed te doen, dan om de goede dingen te doen? Aangezien het moeilijk is om echt te weten of wat je doet goed is, hou ik me meer bezig met proberen de dingen goed te doen, en maak ik me meer zorgen om de gevolgen op korte, middellange en lange termijn.
  10. Je dineert met drie mensen die je enorm respecteert en bewondert. Op een gegeven moment beginnen ze een goede vriend(in) van jou te bekritiseren, zonder te weten dat h/zij jouw vriend(in- is. De kritiek is onterecht en onsmakelijk. Wat zou je doen? Ik zou hen laten praten, goed onthouden wat ze elkaar vertelden, zonder er veel op in te gaan, en als ik dan toch aan het woord kom, zou ik voorzichtig proberen zijn/haar standpunt te verwoorden. Wat ze vertellen over hem/haar zou ik vooral zien als iets wat in hun nadeel speelt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.