1000 vragen aan jezelf #90

  1. Waarvoor mogen ze jou ’s nachts wakker maken? De kans is groot dat ik ’s nachts op dat moment al wakker ben, slapen is immers niet mijn sterkste kant. Bovendien zal je intentie wel goed zijn als je al die moeite hebt gedaan. Je zal dus verondersteld hebben dat ik echt een verschil kan maken, ondanks mijn slaperigheid op dat moment.
  2. Wat drijft je in wat je doet? Iets kunnen betekenen voor anderen, een bijdrage leveren aan de samenleving en tezelfdertijd daar zelf iets uit kunnen leren. In contact komen met gedreven mensen, een gedreven publiek, daar positieve energie mee kunnen uitwisselen, iets kunnen meegeven aan hen. De goesting en motivatie om te ontdekken en te ervaren.
  3. Waar haal je je inspiratie? De vraag waaruit ik geen inspiratie haal, zou hier eigenlijk beter passen. Ik weet niet meteen wat of wie mij niet zou kunnen inspireren. Ik haal vooral inspiratie uit contact – direct of via een medium –  hoewel vooral uit mensen die hun onbezonnenheid nog hebben en zeer breed kunnen denken en communiceren.  Ik haal ook inspiratie uit dieptemomenten en ervaren dat er toch altijd iets is dat opnieuw uitzicht biedt. Ik raak ook geïnspireerd door mensen te observeren, door me te verdiepen in boeiende artikels, kunstwerken, boeken, studies, … Lezen is voor een stuk ook denken met andermans hoofd, en reizen zonder daarvoor de middelen te hebben.
  4. Wat geeft je energie? Meditatie, op mijn bed liggen in een donkere kamer, dat mijn weekschema vlot georganiseerd en uitgevoerd wordt, een vrolijk deuntje terwijl ik mijn huisje schoon maak. En natuurlijk ook positieve reacties op mijn boeken en blogs of een positieve dialoog tijdens getuigenissen of voordrachten of lezingen.
  5. Waarom geef je graag iets cadeau? Cadeautjes geven is niet echt mijn sterkste kant. Ik vergeet het vaak, en zie er soms wel eens tegenop om er tijd en geld in te steken. Toch geef ik ze graag omdat het vaak een manier is om zonder veel woorden te kunnen zeggen dat je aan die persoon denkt en dat je hem of haar op een bepaalde manier graag ziet. Ik kan ook genieten van het moment van het uitpakken, zeker als die ander zich te pletter sakkert bij het verwijderen van de verpakking. Ja, ik geef graag om anderen te laten ervaren hoe is het om als onhandige mens verpakkingen open te doen.
  6. Heb je al eens iets gestolen? Ja, hoewel niets waar ik voor veroordeeld of bekeurd ben. Weinig materieels, op enkele boeken na, hoewel ze eigenlijk al op straat lagen voor de venters van het oud papier. Daarnaast misschien wat geduld van mensen, enkele ideeën (waar veel restauratiewerk aan was), een dozijn woorden, een paar harten, soms wat liefde en ook wat tranen van sommige mensen, … De rest heb ik wellicht verdrongen uit schaamte of schuldgevoel. Toch helt de weegschaal van wat ik heb ontvreemd tegenover wat van mij ontvreemd is nog altijd sterk door in het voordeel van dat laatste.
  7. Met welke historische figuur wil je graag eens op café? Als er figuren zijn die denken dat ze historisch zijn en mij graag een rondje willen trakteren, mogen ze zich gerust melden (via mail liefst). Bij voorkeur vrouwelijke (historische) figuren buiten de militaire of politieke context. Ik ga eigenlijk niet zo graag op café, maar ik wil het gerust wagen als ze mij de moeite waard vinden om bij een koffie of watertje van ideeën/ervaringen te wisselen.
  8. Welke titel zou je kiezen voor je autobiografie? Van alle titels die ik al heb bedacht, denk ik dat ‘werk in uitvoering’ of ‘prutser’ nog het meest zouden passen.
  9. Met wie zou je graag samen werken? Met iemand die slimmer is dan ik die een team om zich verzamelt die hem of haar aanvult.
  10. Wat is jouw lijfslogan? Met volle goesting en gedrevenheid geloven in positieve veranderingen. Of : ‘Ik ben zo blij dat mijn neus van voren staat en niet opzij’.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.