‘Alles is veranderd en hetzelfde gebleven’ … autisme en diagnose

Foto van Jasmine Coro op Unsplash

 

Sinds de diagnose is alles veranderd en óók hetzelfde gebleven. Ik heb een label, maar mijn familie en vrienden zien nog steeds alleen maar mij. Misschien moet ik dus niks, maar mijn hoofd is zo vol. Ik ben dermate overprikkeld dat het dichtslaan van een autodeur genoeg is om mijn handen tegen mijn oren te drukken. Als ik drie sociale activiteiten in één week in mijn agenda zie staan, wil ik alles verzetten, maar ik heb alles al drie keer verzet, dus laat ik het toch maar doorgaan.

Erik Jan Harmens, schrijver met autisme, in de Nederlandse krant Het Parool van 19 november 2020

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.