1000 vragen aan jezelf #91

Foto van Susan Yin op Unsplash

  1. Wat is uw mooiste herinnering uit de winterperiode? Een verliefde periode met een lief op de schaatsbaan in het midden op het marktplein, lieve woorden, heerlijk koud en tegelijk heel warm. Veel licht, muziek die me aanspreekt, maar toch niet overprikkeld.
  2. Hebt u bepaalde angsten die vooral voorkomen in de wintervakantie? Heel wat angsten, zoals erg ziek worden of een ongeval krijgen terwijl er nauwelijks zorg is. Of, erger nog, dat ik machteloos sta terwijl iemand die ik graag heb het overkomt.
  3. Wat dacht u toen u vandaag naar buiten ging? Als er nu maar geen ijskoude druppel regenwater van het dag in mijn nek valt.
  4. Wat wil u vanavond gedaan hebben? Mijn schema afgewerkt, hoewel ik vandaag de lat redelijk laag heb gelegd. Ik wil natuurlijk ook mijn calorieën verbrand hebben, de kat gestreeld en minstens enkele keren mijn liefste geknuffeld te hebben.
  5. Wat is een onhebbelijke karaktertrek die vooral ’s avonds de kop opsteekt bij u? Dat ik liever thuis blijf dan ergens heen te gaan, en in het algemeen minder sociaal ben dan overdag. Dat ik graag boeken lees, en, tenzij het hondenweer is, ook graag ga stappen.
  6. Welk meest beschamende moment zou u begin 2021 vergeten willen zijn mocht dat mogelijk zijn? Schaamte vind ik een moeilijke emotie. Natuurlijk zijn er beschamende momenten geweest, alleen herinner ik ze me maar heel kort en op onverwachte momenten. En dan nog vraag ik me af of dat wel zo beschamend was. Zeker vergeleken met de drive waarmee andere mensen het ene beschamende moment aan het andere rijgen.
  7. Stel dat u een tocht rond de Poolcirkel zou maken, welk dierbaarste bezit zou u dan meenemen? Mijn vermogen om aan zulke opdrachten te ontsnappen of ze tenminste eindeloos uit te stellen. Ik zou mijn dierbaarste materiële bezit in elk geval niet meesleuren op zo’n tocht. Gelukkig hoef ik dat niet doen, ik kom immers niet goed over op televisie, ik heb geen Down en ik ben ook niet knuffelbaar voor vreemden.
  8. Wat zal u eind 2020 gedurende dit jaar het gelukkigst hebben gemaakt? Dat mijn liefst en ik nog (min of meer) leven, dat is dit jaar nog maar eens niet vanzelfsprekend gebleken. Ook het gezond verstand van de mensen om me heen die afstand hebben gehouden, hun mondmasker hebben opgezet, hun handhygiëne hebben verzorgd en vooral het Covid-19-virus genomen hebben voor wat het is. 
  9. Welk beeld hebt u van de liefde? Voor mij is het eigen aan liefde dat het geen beeld heeft. Er kunnen natuurlijk wel mooie beelden van gemaakt worden, maar dat zijn toch vooral benaderingen.  
  10. Hoe vaak komt u aan tienduizend stappen per dag? Gemiddeld tussen 1,5 en 1,6 keer, per dag. Dat is voor mij niet noodzakelijk maar het gebeurt gewoon. Ik kijk meer dan de calorieën die ik verbrand en de verhouding tussen stil zitten en op allerlei manieren actief zijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.