‘Ik wilde eigenlijk acteur worden, maar mijn autisme zat in de weg’ … autisme en creativiteit

Samuel Derous leeft met autisme. Al is die diagnose pas op zijn 30ste gesteld. “Eigenlijk probeer ik met dit boek aan mijn moeder uit te leggen hoe ik me daarbij voel. Ze heeft de ruwe versie gelezen, maar het eindresultaat nog niet. Ik wilde als jongeman eigenlijk acteur worden, maar mijn autisme zat in de weg. Ik heb ook veel verhalen geschreven, vaak naar uitgeverijen, maar zonder resultaat. Als ik dit boek zie liggen, ben ik wel apetrots. Dit is het eerste werk dat een harde kaft heeft gekregen en dat zomaar in de boekhandel ligt.” Samuel werkt ook al aan een tweede boek. Dat zal gaan over een man die het moeilijk heeft met ouder worden. “Ook dat wordt weer voor een stuk autobiografisch”, knipoogt hij.

Samuel (46) verwerkt zijn autisme in eerste roman’ in : Het Laatste Nieuws, 26 mei 2021

2 Comments »

  1. Autisme zit creativiteit over het algemeen niet in de weg. Eva is creatief op haar gebied en zoon ook, maar weer helemaal anders. Ik ken nog mensen met autisme die creatief bezig zijn, maar onder druk blokkeren ze. Het beroep van acteur kan stress veroorzaken en je moet goed kunnen omgaan met andere mensen, maar wie weet wordt hij toch acteur, maar dan in kleine kring. Alles kan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.