‘Voor Stereophonics kan ik alles’ … autisme en het onbekende

Ik denk vaak dat alles in het leven een reden heeft. Dus misschien was het het lot waardoor ik op mijn vijftiende op MTV de clip van Just Looking zag en op slag verliefd werd op Stereophonics.

Het is des te zotter als je weet hoe schuchter en faalangstig ik in het gewone leven ben. Bij mijn dochter van zeven is autisme vastgesteld en hoe meer ik erover lees, hoe meer de puzzel ook voor mezelf begint te passen. Als mijn dochter weer eens ontploft omdat iets niet loopt zoals zij het voorogen had, herken ik dat, ik kan ook zo blokkeren. En net als zij heb ik superveel zenuwen als ik iets nieuws moet doen. Zelfs als ik in mijn eigen stad de bus moet nemen, dubbelcheck ik altijd bij mijn lief het vertrekuur en de stopplaats.

Maar voor Stereophonics kan ik alles. Als ze nieuwe optredens bekendmaken, voel ik even paniek over alle onbekende plekken waar ik moet geraken. Maar ik smijt me gewoon, ook al betekent dat dat ik alleen en bijna verkrampt op een trein naar het zuiden van Frankrijk moet, of dat ik andere fans moet aanspreken in mijn slecht Engels. Het is alsof ik dankzij de groep een andere versie van mezelf word.

Verpleegkundige Elke Van Mulders (38) in ”Everything’s gonna be allright” in Weekend Knack Zomereditie van 30 juni 2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.