‘De diagnose was een bevestiging dat ik daadwerkelijk anders ben’ … autisme en diagnose

Voor mij heeft het krijgen van de diagnose een groot verschil gemaakt, omdat het me opluchtte; ik had altijd al het gevoel anders te zijn. De diagnose was voor mij een soort bevestiging dat het niet aan mij lag, maar dat ik daadwerkelijk anders ben. Ook de mensen in mijn naaste omgeving hebben veel aan mijn diagnose gehad, denk ik. Zeker als ik kijk naar hoeveel begrip ze vóór de diagnose hadden (helemaal geen). Nu is er soms zelfs te veel begrip. Vooral mijn moeder heeft er nog weleens een handje van om achter mijn rug om naar de buitenwereld een goed woordje voor me te doen of dingen te regelen.

Martine, vrouw met autisme, op Geef me de 5.nl als antwoord op de vraag ‘Maakt het een verschil om de diagnose te hebben?’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.