‘Studentenbaan maakte me veel zekerder’ … autisme en werk

Uit De Zondag van 5 juni 2022

Via de Karel de Grote Hogeschool, waar ik orthopedagogie studeer, zag ik een oproep van Onbeperkt Jobstudent. Mijn aandacht ging er naartoe, want mijn autismespectrumstoornis speelde me duidelijk parten in mijn zoektocht naar een studentenbaan. Telkens wanneer ik zei dat ik autisme heb, werd ik afgewezen. De mensen hebben helaas nog steeds het stereotiepe beeld van Rain Man, maar het spectrum is veel breder. Ik heb dus mijn kans gegrepen.  Bij kledingketen ZEB kon ik aan de slag en dat viel enorm goed mee. Ik droom ervan om te werken met kinderen met autisme in een schoolcontext of in leefgroepen. Mijn stage bij Onbeperkt Jobstudent heeft me zeker geholpen voor mijn toekomstige sollicitaties. Ik kan nu communiceren over mijn noden. Dat maakt me ook veel zekerder.

Ellen C., studente orthopedagogie, in ‘Zelfvertrouwen krijgt een boost’ van journalist Mieke Vercruijsse in De Zondag, 5 juni 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.