Wat zijn mijn energievreters? … autisme en stress

Uit ‘Je leven in 30 lijstjes’ van Marjolein Van Braam Morris

Het was moeilijker om niet in herhaling te vallen dan om het lijstje met de energievreters, wat mij enorm veel energie kost en me moe maakt, rond te krijgen. De lijstjes met energievreters, irritaties en stressoren zijn bijna ontelbaar. Ze zijn ook vaak zinloos. Het blijft vaak bij die opsomming. Als er tips of handvatten worden aangereikt komen die vaak uit zelfhulpboeken.

Toegegeven, ik flirt ook vaak met de zelfhulpgrens. Onlangs dacht iemand mij nog te beledigen door mij voor Dr. Phil uit te maken. Op mijn weg naar huis schoot te binnen wie Dr. Phil weeral was. Toen wist ik het weer: een Amerikaanse televisiepresentator die bekend is van zijn zelfhulpshows.

Dan heb ik toch liever dat mensen mij vergelijken met andere dokters of mensen die het recht hebben een ‘dr’ voor hun naam te schrijven. Iemand als Dr. Peter bijvoorbeeld, of de erudiete Dr. Leni, Dr. Martens die zijn volk leerde wandelen, of Dr. Oetker die zijn volk diepvriespizza leerde eten. Die zijn allemaal beter dan zelfhulp om de energievreters waarvan sprake in het lijstje aan te pakken. Hoe ik dat concreet doe, komt vast nog aan bod in een of meerdere van mijn blogs. Net als wat energie geeft trouwens, wat mij meer energie geeft dan op te sommen dan wat energie kost.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.