‘Het hokjesdenken mag echt wel verdwijnen’ … autisme en media

De media zou onze talenten naar voren moeten laten komen. Er zijn veel mensen met een beperking die slim zijn. Zelf heb ik buitengewoon onderwijs gevolgd en ik heb me afgezonderd van de maatschappij gevoeld. Het is geen inclusieve manier van handelen, nog steeds niet. Van zodra je buiten komt, word je anders bekeken. Velen zijn geneigd om in aparte werelden te gaan leven, omdat ze telkens maar tegenslagen tegenkomen. Op een gegeven moment geef je het op en kies je je vrienden binnen je eigen wereld.

Uiteindelijk moeten er meerdere soorten televisieprogramma’s bestaan. Zowel de thematische, als programma’s waarin “toevallig” ook mensen met een beperking aan bod komen. Het moet ook in gewone programma’s kunnen. Als we naar echte inclusie willen, zal de hand gereikt moeten worden vanuit de maatschappij zonder beperkingen, binnen scholen, en ook binnen de media. Er moeten veel kleine bruggen geslagen worden tussen twee werelden zodat de bres volledig gedicht wordt. Het hokjesdenken mag echt wel verdwijnen.

Dries Lobbinger (27), man met autisme, in De Standaard van 16 september 2022

1 Comment »

  1. Ik vraag mij af, of er meer autisten zijn die vreselijk getreiterd worden door de buren, zo erg dat ik bijna niet meer kan slapen, ik ben inmiddels na 3jaar op, zie het niet meer zitten. Ben ik de enige. 😔Ik lees hier zelden over w. b.t autisme ik ben in staat al is het maar een schuur om. daar naar toe te gaan. Rust Rust.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.