10 ervaringen van autistische mensen op Instagram … autisme en sociale media

Foto van OhTilly op Unsplash
 1. Een planning van te voren is voor mij belangrijk, maar als de planning op de dag zelf verandert in overleg, ben ik heel flexibel. Zolang ik er maar zelf de controle over heb en de nieuwe planning duidelijk is. (Iris van liv.jeautisme)
 2. Soms houd ik zo vast aan een regel of gewoonte en vergeet ik ‘logisch’ na te denken. De situatie waarin de regel of gewoonte ontstond is dan bijvoorbeeld alweer veranderd waardoor hetgeen wat ik mezelf heb aangeleerd al niet meer passend is (Céline van AutismeKRACHT)
 3. Ik spreek het liefst elders af dan thuis. Dan kan ik vertrekken wanneer ik wil in plaats van te moeten wachten tot het bezoek vertrekt. (Elise van ‘elisecordaro‘)
 4. Boodschappenlijstje: appels, brood, geitenkaas, koffie, niemand tegenkomen die ik ken. (De Schrijvende Autist)
 5. Als ik de deur uit ga dan wacht ik soms tot tegelijk vertrekkende buren eerder weggaan. Het scheelt me een stukje maskeren. (Christina Nadia op ‘rauw.autisme’)
 6. Ik ben flexibeler wanneer ik een goeie planning heb. Dan weet ik tenminste wat er veranderd is. (Iris op deleukeautist)
 7. Ik ben erg attent, krijg ik altijd te horen. Ik ben niet bewust attent. Ik onthoud heel veel details van mensen en voor mij is het dan vanzelfsprekend dat ik daar dan rekening mee houd. Een vriendin vond een bepaalde thee lekker en noemde dit ooit tussen neus en lippen door. Ik kwam dat tegen in een winkel en haalde dat voor haar. Ik koop ook meestal lang van tevoren cadeaus op basis van wat iemand misschien maanden eerder heeft gezegd. Ik onthoud gewoon veel details. Dat vinden mensen leuk/fijn. Ik vind het leuk om mensen blij te maken. (Autilandish)
 8. Ik voel me ongemakkelijk als ik je moet spreken aan de telefoon. Als ik je bel, betekent het dat je bijzonder bent of dat je een spoeddienst bent (Marjan op ‘latediagnose_enzo’)
 9. Wanneer ik in een hyperfocus zit, vergeet ik alles en iedereen om mij heen. Dat zijn dan ook de momenten dat ik het meest ontspannen ben (Linde op ‘lindekristin‘)
 10. Vaak kan ik van de kleinste dingen echt heel erg blij worden. Zoals een kaartje wat ik voor een concert of festival heb gekocht. Maar ook als ik een fijne werkdag heb gehad. Ik kan ook heel erg blij worden van muziek. Het zit hem echt in hele kleine dingen (Niels op ‘autismeenik‘)

1 Comment »

 1. Bedankt voor deze selectie van toppers en alle andere mooie dingen die ik heb mogen ontdekken door jouw Instagram account te volgen. Die is zeker en vast ook de moeite waard voor wie op Instagram actief is ! Doe zo voort.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.