‘Duidelijkheid is voor iedereen fijn’ … autisme en werk

foto van Randy Jacob op Unsplash

Er heerst ten onrechte het beeld dat mensen met autisme niet geschikt zijn voor sociale of creatieve beroepen. Veel mensen vertellen het op hun werk daarom niet. Zodat ze hun kwaliteiten kunnen laten zien, zonder stigma. Collega’s met autisme zijn vaak sterk in hun vakgebied en signaleren snel wanneer een activiteit of werkproces niet helemaal helder is. Dat kan voor de rest van het team heel prettig zijn. Duidelijkheid is voor iedereen fijn. Werkgevers kunnen, zeker in de krappe arbeidsmarkt, de kwaliteiten van autistische medewerkers goed gebruiken. Als die problemen ervaren met iets op het werk, is de kans groot dat iedereen er last van heeft.

Bernadette Wijnker-Holmes, projectleider WerkWeb-Autisme, in Trouw, 5 november 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.