‘Ik heb mezelf lang verweten dat ik iets had moeten merken’ … autisme en gerecht

Enkele jaren geleden stond ik een twintiger bij die aan een zware vorm van autisme leed. De jongeman had ook een drankprobleem. Op het openbaar vervoer had hij een meisje lastiggevallen. Ik ben toen meegegaan voor een eerste verhoor bij de politie, maar toen ik na een bijkomende klacht een tweede keer meeging op verhoor, merkte ik dat hij plots een andere houding had. Hij liet het precies over zich heen gaan. Een paar dagen nadien kreeg ik zijn mama aan de lijn met het nieuws dat hij zichzelf van het leven had beroofd. Ik was daar niet goed van. Ik neem niet vaak dingen mee naar huis, maar toen heb ik mezelf lang verweten dat ik iets had moeten merken. Veel mensen beseffen niet wat voor impact zo’n dossiers kunnen hebben, ook op de advocaten

Veronique Gysbrechts, strafpleiter, in Het Laatste Nieuws van 5 november 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.