Receptenboekje

Ik vind dat gruwelijk als mentaliteit: het soort omgaan met mensen met autisme alsof je alleen het receptenboekje moet volgen. Dit is de norm, voilà. Het houdt bovendien weinig rekening met het feit dat er zoveel ‘autismen’ zijn als er mensen met autisme zijn: in elk persoon manifesteert zich autisme anders. ‘Als je één persoon met autisme gezien hebt, dan heb je één persoon met autisme gezien’. Hier is nederigheid de boodschap: er is geen enkele handleiding geschreven naar één bepaald persoon met autisme. Individuele oplossingen zoeken, samen met de ouders, vergt heel veel creativiteit, geen receptenboekjes. – Theo Peeters op zijn website

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.