Mannen van Mars, Vrouwen van Venus en Autisten van Mercurius?

De planeet Mercurius staat symbool voor de energieën die het intellect opbouwen, en een ultra dominant intellect is wat een echte autist autist maakt. Men stelt algemeen dat autistische mensen te herkennen zijn aan de karaktereigenschap van non-sociaal gedrag. In astrologie mappen we sociaal gedrag als de primaire kwaliteit van Venus.

Zonder ooit een autistische persoon te hebben gezien kan men hieruit opmaken dat autistische personen iedere kwaliteit welke gesymboliseerd wordt door de planeet Venus genetisch missen. Zoals een gevoel voor ritme, sociale interactie, harmonie en creativiteit en andere kwaliteiten gerelateerd aan sterk inbeeldingsvermogen.

Het fenomeen autisme kan nog specifieker gediagnosticeerd worden en de symptomen kunnen gereduceerd worden tot de conclusie dat autistische mensen geen of nauwelijks rechterhersenhelft activiteit vertonen, de hersenhelft welke de westerse wetenschap aanmerkt als de ‘bron’ van dit soort kwaliteiten.

De ultra dominantie van het intellect in de personen die men als ‘autistisch’ diagnosticeert, verklaart echter waarom talloze van deze lieden academische genieën zijn. Het zijn kwaliteit die academisch succes faciliteren maar niet geschikt zijn op de kunstacademie.

GertJan De Leeuw in God: de Architect (eigen uitgave gevonden op Amazon.com, 2010) (verder een volstrekt onleesbaar boek, of toch zeker voor mensen ‘zonder rechterhersenhelft’ zoals uw blogger)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.