Een positieve benadering van autisme …

een positieve benadering
Een positieve benadering van autisme volgens Peter Vermeulen zoals geciteerd op Twitter door @ResearchAutism (een Britse liefdadigheidsorganisatie die onderzoek doet of laat doen rond identificatie, interventie en inclusie van autisme) tijdens de Research Autism Conference 2015, opgedragen aan Lorna Wing (eigen vrije vertaling)

2 Comments »

  1. Zo gewoon is dat niet, vind ik. Het is zelfs iets dat de meeste mensen niet is gegeven, ook niet in vroegere en andere tijden. Tussen droom en daad staan er wetten en praktische bezwaren, niet? Ik betwijfel of u dit ook zelf in de praktijk kan brengen.
    Wat Peter Vermeulen volgens mij bedoelt, is dat mensen die omgaan met mensen met autisme, hetzij als nabije hetzij beroepsmatig (als hulpverlener), best zo realistisch mogelijk zijn over de beperkingen (en mogelijkheden), en mensen met autisme als mens zien (niet als geval, noch als potentieel genie). Het is wellicht wat hoog gegrepen om te verwachten dat gewone mensen het anders-zijn van mensen met autisme (in alle diverse uitingen) zullen accepteren, maar dat is een nobel streefdoel.

    Like

  2. Of gewoon iedereen als mens accepteren? En als iets niet loopt zoals verwacht kunnen openstaan voor mogelijkheden, rekening houden met de kans dat het gaat om iets wat je niet weet, niet kent. Intense aandacht in menselijke contacten en tijd om elkaar te leren kennen? Maar is dat iets wat in deze maatschappij nog als waarde geldt?

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.