1000 vragen aan jezelf #30

1000 vragen aan jezelf

Nummer dertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs.  Over wat er de voorbije jaren veranderd is in mijn sociale omgang. Over wat ik nooit meer hoop mee te maken. Hoe belangrijk de mening van anderen is in beslissingen die ik neem. Of ik gemakkelijk een confrontatie aanga.  Waar ik het liefst ben, of ik momenteel op een berg of in een dal zit, of ik voldoende aandacht krijg van vrouwen en waarin ik verschil van mijn moeder.

291. wat is er de voorbije jaren veranderd in je sociale omgang?

Wat er veranderd is, hoe en in welke mate, hangt natuurlijk af van de plaats van de ander in mijn leven. Ik denk dat ik de voorbije jaren over het algemeen een beter evenwicht heb gevonden in afstand en nabijheid waardoor ik volgens mezelf iets losser, iets minder verkrampt ben geworden in de sociale omgang met anderen.

292. wat hoop je nooit meer mee te maken?

Er is heel wat dat ik niet meer hoop mee te maken, waaronder heel wat ruzies en misverstanden, flaters waar ik pas achteraf bewust van werd, ontmoetingen met domme en gevaarlijke mensen. Het eerste wat me echter te binnen schoot, wat ik nooit meer hoop mee te maken, is een beurt op een kermisattractie waar je flink dooreengeschud wordt. Die ene keer dat ik erop ben geweest, stapte ik letterlijk lijkbleek waggelend uit de stoel, en duurde het twee dagen vooraleer ik weer enigszins bekomen was.

293. hoe belangrijk is de mening van anderen als je een beslissing neemt?

Die is zeker van belang omdat het informatie is, en zonder informatie is het volgens niet mogelijk om een beslissing te nemen. De mening van anderen speelt dus altijd wel een rol, zij het bijna nooit een doorslaggevende rol, omdat zij niet met de gevolgen van de beslissing moeten leven.

294. ga je gemakkelijk een confrontatie aan? 

Nee, ik vind het bijna nooit gemakkelijk om een confrontatie met iemand (en zeker niet mezelf) aan te gaan. Meestal probeer ik dat te vermijden, maar soms belandt ik sneller in een confrontatie dan goed is.

295. waar ben je het liefst?

Het liefst ben ik natuurlijk waar ik me rustig en ontspannen voel, en waar ik mezelf kan zijn, en doen wat ik graag doe en goed kan. Waar dat is, varieert voortdurend. Ik ben dus niet noodzakelijk het liefste thuis, of op een bepaalde plaats.

296. wat is je favoriete fictionele karakter? 

Het is misschien een cliché, maar ik ben niet zo gek op fictionele karakters, in films of boeken, laat staan dat ik er heb die ik bewonder. Ik hou veeleer van beschrijvingen, patronen en verbanden in boeken die ik lees en films die ik bekijk. Waarschijnlijk bewonder ik nog het meest het personage Florentino Ariza,  in de roman Liefde in tijden van Cholera van Gabriel Garcia-Marquez. Hoewel het misschien meer fascinatie is dan bewondering. Ook Bartleby in het gelijknamige korte verhaal van Herman Melville vind ik een sterk figuur.

297. zit je op dit moment een berg of in een dal? 

Op dit moment ben ik bezig aan een lichte afdaling, dus in zekere zin zit ik in een dal(letje). Er zijn al diepere dalen geweest. Gelukkig helpt de medicatie die ik neem die vermijden. Ik zit dus doorgaans meer op een berg dan in een dal. Bij wijze van spreken, natuurlijk. Letterlijk zit ik altijd in een dal, en heel nabij of onder de waterspiegel.

298. als je zou kunnen reïncarneren in een drankje, wat zou het dan zijn? 

Als het toverdrankje dat door Panoramix gebrouwen wordt voor Asterix de Galliër, dat hem bovenmenselijke kracht geeft om het op te nemen tegen de Romeinen. En anders mag het ook een Trappist of een Leffe zijn 🙂

299. krijg je voldoende aandacht van het andere geslacht?

Dat is een moeilijke vraag, want wanneer is aandacht voldoende? Ik heb liever aandacht van mensen met wie ik goed kan omgaan, om het even van welk geslacht. Al ben ik er zeker niet ongevoelig voor.

300. waarin verschil jij met je moeder?

Vooreerst zijn er veel fysieke verschillen (ik lijk iets meer op mijn vader). Qua denken lijken we redelijk op elkaar, maar mijn moeder is volgens mij voorzichtiger in initiatieven en bekijkt alles echt van duizend kanten vooraleer een beslissing te nemen. We verschillen ook in opvattingen over hoe een huishouden op orde te houden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.