1000 vragen aan jezelf #44

Nummer vierenveertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Wat er meer gepast is in een urinoir: naar beneden kijken of een praatje maken met de persoon die naast je staat te plassen. Wat volgens mij een redelijk bedrag zou zijn van het losgeld mocht ik gekidnapt worden. Of ik veel hoogtepunten zou willen meemaken als dat zou samen gaan met veel dieptepunten.  Met wie ik onlangs een leuk gesprek heb gehad. Als tijd geld is, wat dan de waarde van een dag is.  Welk liedje ik voor het laatst heb gezongen. Of ik bij een kroegtwist de flessenwerper of de stoelkraker zou zijn. Of ik op het vliegtuig liever naast een obees persoon of naast een praatvaar zou zitten. Of ik wel eens een lange wandeling op mijn eentje maak. En tot slot wat ik zou  bestellen voor mijn laatste avondmaal.

441. wat is er meer gepast in een urinoir: naar beneden kijken of een praatje maken met de persoon die naast je staat te plassen?

Vooreerst ben ik niet zo’n fan van urinoirs, en probeer ik als het even mogelijk is (en het toilet beantwoordt aan mijn hygiënische normen) zittend te plassen. Verder ben ik ook zeker geen specialist in urinoir-etiquette. Dat even terzijde, zou ik eerder naar beneden kijken dan een praatje maken. Sowieso ben ik al niet zo voor praatjes, en zeker niet met plassende heren. Plassen is bovendien een gelegenheid om te kijken hoe het zit met de afvoer van gifstoffen uit mijn lichaam. En ik wil ook graag goed mikken. Naar de vlieg, naar het blokje of naar de randen van de Fontein.

442. stel dat je GEKIDNAPT zou worden, wat zou volgens jou een redelijk bedrag zijn van het losgeld? Denk je dat je omgeving het bedrag zomaar zouden betalen of eerder zouden willen afdingen en zo je leven in gevaar brengen?

Ik zou 50% van de opbrengst na verkoop van mijn bezittingen redelijk vinden als een bedrag van losgeld. Waarschijnlijk zou mijn omgeving dat zodra het mogelijk is betalen. Al zou ik niet weten waarom ik gekidnapt zou worden.

443. zou je veel hoogtepunten willen meemaken als dat betekent dat je veel dieptepunten meemaakt?

Zowel hoogte – en dieptepunten zijn volgens mij erg relatief. Achteraf bekeken kan een hoogtepunt een dieptepunt zijn, en andersom. Maar ik zou er alvast niet voor kiezen om hoogtepunten mee te maken als ik nog meer dieptepunten zou moeten meemaken. Die blijven me namelijk het meeste bij, ook al lijk ik op een hoogtepunt te zijn.

444. met wie had je onlangs een leuk gesprek?

Ik heb het geluk dat ik met de meeste mensen waarmee ik spreek (en dat zijn er niet zoveel) een leuk gesprek heb. Met mijn vriendin had ik het laatst een leuk gesprek, aan de eettafel tijdens het middageten. Verder is er altijd wel iemand op een of andere stadsbus met wie ik een leuk gesprek heb.

445. als tijd geld is, hoeveel is een dag dan waard?

Het hangt er natuurlijk van af welke formule je hiervoor gebruikt. Volgens berekeningen op het internet zou dat tussen de 25 euro (voor een kansarme) tot 350 euro (voor een ondernemer) liggen. Volgens een onderzoek van Forbes zou het voor mij rond de 27 euro per uur liggen. Al is dat natuurlijk maar relatief.

446. welk liedje heb je het laatst gezongen?

Het gebeurt voortdurend dat ik liedjes zing of  neurie. ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer is het laatste dat ik zong. Dat is eerder toevallig, omdat het even daarvoor op de radio was.

447. zou je in een kroegtwist de flessenwerper of de stoelkraker zijn?

In een café-gevecht terecht komen is mogelijks het moeilijkste om me voor te stellen. Mocht het wel gebeuren, dan zou ik eerder voor iets kiezen waarbij ik zelf het minst gewond zou kunnen raken. Mijn voorkeur zou uitgaan naar het stukslaan van stoelen op een ander, eerder dan flessen als wapen gebruiken. Op voorwaarde dat de stoelen hanteerbaar en niet al te massief zijn.

448. zou je op een vliegtuig liever naast een obees persoon of naast een praatvaar zitten?

Naast iemand die heel veel babbelt zitten, zou ik absoluut willen vermijden, dus blijft er volgens mij niet veel keuze over dan naast een zwaarlijvig mens terecht te komen. Dat zou misschien nog meevallen omdat ik zelf redelijk klein ben, en recent ook wat afgevallen.

449. maak je wel eens een lange wandeling in je eentje?

Wandelingen in mijn eentje maak ik voortdurend, zowel in mijn hoofd als met mijn lichaam. Of ze lang zijn, weet ik niet, maar langer dan een kwartier in elk geval. Het is niet dat ik een voormiddag of een dag aan een stuk wandel, ook niet in mijn hoofd.

450.wat zou je bestellen/vragen voor je laatste avondmaal? 

Waarschijnlijk zou ik op zo’n moment niet veel honger hebben, en zou ik vooral bezig zijn hoe ik het einde nog zoveel mogelijk kan uitstellen. Als het dan toch zou moeten, dan kies ik voor gebakken tong met gebakken kleine aardappeltjes, op een groentebedje van tomaat, sla en boontjes.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.