Een goede manier om te beginnen … de eerste keer

Een goede manier om te beginnen is bij het allereerste begin. Of toch minstens volgens het personage van Julie Andrews in The Sound of Music. Waar en wanneer dat is, was en zou kunnen zijn, wordt er niet bij gezegd. Dat merk je wel als je bent begonnen, kreeg ik vroeger vaak te horen. Maar dan is het al te laat, antwoordde ik meestal onthutst. Ik wou absoluut weten wanneer het begon. Nu denk ik er anders over.  Het is al begonnen, denk ik nu, het is al zover. Alleen weet ik er nog niets van. Al wil ik nog altijd goed beginnen. Niet ergens, aarzelend, aan de rand van het midden. Of met een ‘valse start’. Zoals in de film. Met het abc als je leert lezen, met de noten als je wil zingen. Al de rest is variatie. Een variatie op leren beginnen. Steeds opnieuw.

Vanaf vandaag schrijf ik elke eerste dag van de maand schrijf ik een stukje over beginnen. Het eerste begint … (niet meteen verrassend) bij mijn fascinatie voor beginnen. De andere keren gaan over mijn ervaringen met grote en kleine beginnen en eerste keren in het leven.

3 Comments »

  1. iemand met ASS heeft het naar het schijnt moeilijk met beginnen. Wanneer moet je met iets beginnen? Hoe moet je aan iets beginnen? Met wie moet je aan iets beginnen? Wanneer ben je eigenlijk aan iets begonnen? Allemaal vragen die het beginnen eigenlijk zeer moeilijk maken. En als je dan begonnen bent, vraag je je af of je wel moest begonnen zijn….

    Geliked door 1 persoon

  2. Voor mij is niet het weten dat of wanneer te beginnen het probleem, maar het beginnen met beginnen, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat lukt me heel slecht..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.