Het leven van anderen … de weekend gedachte

Het is de gedachte, voor de een een illusie, voor de ander een vanzelfsprekendheid, dat elke voorbijganger een even levendig en ingewikkeld leven heeft als het jouwe. Bewoond door hun eigen ambities, vrienden, routines, zorgen en ermee samenhangende waanzin. Een episch verhaal dat zich rondom jou voortzet.

Zoals in een mierenhoop die diep ondergronds langs alle kanten uitspreid. Bewoond door mieren op zoek naar iets om zonder doel te verdragen. Met uitgebreide gangen die uitgeven op duizend andere levens. Waarvan je het bestaan nooit bewust zal kunnen meemaken. Waarin je hoogstens een enkele keer zal voorkomen.

Als een vluchtige blik tijdens een haastige uitvoering van een of ander stuk leven. Gewoon een slurpend, hoestend, smakkend, flatulent figuur in de achtergrond, dat maar even de aandacht trekt. Een nevelig beeld dat voorbij flitst aan de andere kant van de snelweg. Een zeldzaam laat lezer van kranten. Aan een zeldzaam soort verlicht raam. Zo’n raam dat je  alleen ziet van in de verte, vanuit om het even welk soort voorbijrijdend voertuig.

Elke voorlaatste zaterdag van de maand post ik een weekend-gedachte, een vrije associatie vanuit observaties, geïnspireerd door het off – en onlineleven. Dit keer is het een relativerende gedachte over de rol in elkaars leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.