1000 vragen aan jezelf #68

 1. Zal je ooit in Afrika wonen?

  Die kans bestaat, maar kan ik maar voor een heel klein stukje zelf inschatten. Het is eerder toevallig dat ik woon waar ik woon, en toeval kan snel veranderen. Ik zou niet overal in Afrika kunnen wonen, maar er zijn vast wel plekjes waar ik zou aarden.

 2. Wat zou je laatste vraag kunnen zijn?

  Deze of de volgende vraag zou de laatste kunnen zijn. Het is immers niet uitgesloten dat ik na het publiceren van deze blog neerval als gevolg van een of andere kortsluiting in mijn lichaam of in mijn verstand.

 3. op welk moment in je leven sluipt volgens jou het einde binnen?

  Volgens mij gebeurt dat op het moment dat je denkt dat je ergens klaar meer bent, dat je niet (meer) verrast of verwonderd kan worden, of denkt dat je niet meer kan bijleren. Op dat moment begint volgens mij het einde.

 4. waarom is het geen vijf dagen weekend en twee dagen school volgens jou?

  Zelf vond ik twee dagen weekend al veel te veel, dus die vraag heb ik me niet in de loop van mijn schooltijd niet echt gesteld. Maar ik denk dat het geen vijf dagen weekend is, omdat school over het algemeen wordt beschouwd als een voorbereiding op het werkleven, en daar minstens vijf dagen wordt gewerkt.

 5. Waarom vind je iets niet wanneer je zoekt maar komt het tevoorschijn als je het niet nodig hebt?

  Op die vraag zoek ik al lang het antwoord. Tot nu toe denk ik dat het komt omdat ik op zo’n moment zo ongeduldig ben om het te vinden. Dat ongeduld maakt dat ik zowel verkeerd zoek (zonder echt plan) als slordig en naar de verkeerde dingen kijk.

 6. hoe komt het dat geen mens hetzelfde is?

  Of geen mens hetzelfde is, weet ik niet. Mogelijks is geen mens hetzelfde omdat geen mens op precies hetzelfde moment op precies dezelfde plaats kan bestaan en uit precies dezelfde formule bestaat. Al geldt dat naar het schijnt voor iedere mens, waardoor er een vermoeden bestaat dat elke mens hetzelfde is.

 7. hoe zal je eruit zien als je oud bent?

  Aangezien de meeste mensen zeggen dat ik geen haar veranderd ben en er nog steeds hetzelfde uitzie als veertig jaar terug, neem ik aan dat ik er minstens van buitenaf ongeveer hetzelfde zal uitzien als ik oud ben. Van binnen zal ik er nog steeds hetzelfde uitzien. Als ik tenminste oud wordt, en dat is twijfelachtig. De kans dat ik er dus uitzie als het skelet dat in bijna elk leslokaal Biologie staat is met andere woorden vrij groot.

 8. tot wanneer zal de rede volgens jou ons leven domineren?

  Zo de rede ons leven nu al zou domineren, denk ik niet dat dit nog erg lang zal duren. Er wordt in elk geval genoeg over gepraat, maar zoals bij veel in ons leven is waar veel over gepraat wordt niet altijd zoveel aanwezig of dominant.

 9. wanneer eindigt volgens jou de eeuwige drang om jong te blijven?

  Of die ‘eeuwige’ drang om jong te blijven moet eindigen, is voor mij niet zo duidelijk. Als ‘jong’ betrekking heeft op evolutie, dan zijn we als mens nog vrij jong, en zijn de meesten onder piepjong.  De drang om op alles een leeftijd te kleven, en daar een waarde of oordeel aan te hangen, vind ik veel meer onwenselijk dan de drang om ‘jong’ te blijven, in de zin van nieuwe dingen willen leren. Verder lijkt het me normaal dat mensen de aftakeling van lichaam en geest liever tegengaan, door zich te verzorgen, dan er zich in te wentelen. Met mate, uiteraard.

 10. welke toekomst is er voor de liefde?

  Aangezien de liefde ontstaat bij de Big Bang, denk ik dat er een steeds uitdijende en variërende toekomst voor de liefde is tot alles weer samen zal klitten, met een zilveren lintje rond. Er is volgens mij dus nog heel veel toekomst voor (de) liefde, voor elk van ons, of dat wens ik toch iedereen, en zeker lezers van mijn blog, van harte toe.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.