Laat het weten als je goed bent in iets … autisme en werk


Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden wanneer het gaat over autisme en tewerkstelling is dat er geen gewone wegen zijn naar werk. Toen ik jonger was, maakte ik me zorgen dat dat ik nooit een job ging vinden in de verkoop, nooit in een bar zou kunnen werken en nooit aan de slag zou zijn bij een klantendienst. Het was pas wanneer mensen me vroegen of ik als fotograaf betaalde opdrachten aanvaardde en toen ik mijn eigen stijl ontdekte in mijn schrijven, dat ik me realiseerde dat lateraal denken echt wel voordelen kan hebben. Wees dus nooit bang om ongewone pistes naar werk te proberen en, nog belangrijker, laat het mensen weten als je goed bent in iets. Er is weliswaar een dunne lijn tussen zelfvertrouwen en arrogantie, een die voor iemand met autisme wat sneller overschreden wordt, maar als je goed bent in iets zal je daarin vaker wel dan niet werk vinden.

Luke Jackson, volwassen man met autisme, in ‘Autism Works: a Guide to Succesful Employment across the Entire Spectrum’ van Adam Feinstein (Routledge, 2018)

2 Comments »

  1. Waar ik goed in ben…drong heel lang niet tot mij door omdat ik mijn talenten en kwaliteiten niet goed vond want het kon altijd nog beter. Pas toen anderen me erop wezen dat mijn idee van “goed” ver boven het gemiddelde was, en voor anderen dus heel goed, kon ik mijn talenten benoemen. Nog steeds voelt dat raar, ik vind mijn kwaliteiten nog steeds niet goed. Ik weet ondertussen wel dat het bovengemiddeld is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.