1000 vragen aan jezelf #71

 1. hoe belangrijk zijn eerste indrukken voor jou?

  Het is erg moeilijk niet bevooroordeeld naar mensen die je nog nooit ontmoet hebt te kijken. Ik probeer wel bereidheid te tonen om wat ik binnen krijg van eerste indrukken te herzien. Eerste indrukken hebben voor mij wel hun waarde, in die zin dat ze mij iets over mezelf zeggen, eerder dan over de persoon die ik ontmoet.

 2. Welke drie locaties zouden het belangrijkst zijn mocht je leven verfilmd worden?

  Los van het eerder bizarre idee van die verfilming, zou ik kiezen voor een locatie heel dicht bij de zee, zoals een heel breed strand op het moment dat het eb is, een theaterzaaltje met een podium en rode zeteltjes, en mijn huisbibliotheek met tafel en stoel en een laptop.

 3. welke criteria heb je om contacten toe te laten in je sociale media?

  Om te beginnen vind ik het belangrijk dat mensen zelf contact zoeken vooraleer ik je toelaat tot mijn account. Het gebeurt maar af en toe dat ik anderen uitnodig. Ze moeten ook een of andere positieve link hebben met mijn leven of werk vooraleer ik ze toelaat. Verder betekent het aannemen van een uitnodiging ook niet dat mensen alles meteen te zien krijgen. Naargelang ze dichter bij mij staan, krijgen ze meer te zien.

 4. wat kan je vandaag nog veranderen?

  Wat ik vandaag nog kan veranderen, is eigenlijk teveel om op te noemen. Ik doe toch een poging. Ik kan het aantal stappen dat ik zet nog veranderen, het aantal calorieën die ik inneem en zal verbruikt hebben, de televisieprogramma’s waar ik naar zal kijken, de woorden die ik zal lezen en schrijven, en de geluiden die ik voortbreng. Het meeste van wat er is, zal ik vandaag niet kunnen veranderen, maar gelukkig toch nog wel wat.

 5. Hoe intelligent ben je?

  Het is moeilijk daarop te antwoorden. Meestal antwoordt ik op vragen rond intelligentie dat het moeilijk is om intelligentie op een juiste manier te meten. Het meest in de buurt van een antwoord is dat ik mijn intelligentieprofiel zeer heterogeen en disharmonisch is, dat sterkten en zwakten sterk uiteen liggen en dat een gemiddelde van mijn intelligentie dus nog minder zegt dan bij anderen. Daardoor wordt ik de ene keer sterk overschat en de andere keer sterk onderschat, en dat kan veranderen in enkele minuten tijd.

 6. welk antwoord heeft je het meest verrast in je leven tot nu toe?

  Het antwoord dat me blijft verrassen is hoe sommige mensen beweren dat ze zo’n levenservaring hebben dat ze denken uitspraken te kunnen doen over ‘iedereen’. Zoals ‘iedereen doet dat’, of ‘iedereen weet dat’, of ‘iedereen zou in dat geval dit doen’. Of hoe sterk sommige mensen hun kennis, vaardigheden en houding overschatten en leeftijd zien als een teken dat ze meer weten, beter inzicht hebben en het bij het rechte eind hebben. Logisch dat ze daardoor aan respect verliezen.

 7. in wie heb je een blind vertrouwen?

  Er zijn weinig mensen die ik blind vertrouw, maar mijn liefste vertrouw ik wel slechtziend – aangezien liefde verblindt, zoals men zegt.

 8. wat had je nooit gedacht van jezelf dat je zou kunnen?

  Vooreerst is dat op dit moment nog leven, dat had ik zoveel jaar geleden niet durven denken. Ook een relatie aangaan, mijn studies afwerken, een rijbewijs halen met slechts twee herkansingen, voor een organisatie mensen mogen vervoeren, een blog schrijven, lezingen geven voor een publiek, … het zijn allemaal dingen waarvan ik nog steeds verbaasd sta dat ik ze kan. Ik besef wel dat ik al die dingen voorlopig kan, en dat ik ze vroeg of laat niet meer zal kunnen, net als veel mensen.

 9. wat voelt als een warm bad?

  Het lijkt een logisch antwoord maar volgens mij voelt een warm bad als een warm bad.

 10. wanneer heb je voor het laatst een dag aan het strand doorgebracht?

  Een hele dag aan het strand doorbrengen, in letterlijke zin op het strand zitten of zijn, aan zee, is niet echt iets voor mij. Ik woon niet ver, ongeveer driehonderd meter, van het strand, en ga er af en toe wandelen, maar er een hele dag zitten of liggen, dat is geleden van toen ik met mijn ouders naar het strand ging en ik me rot verveelde. Als ik iets kan doen aan het strand, zoals een afwisseling van activiteiten (sport, wandelen, in zee gaan) en rusten (lezen, liggen, zitten), en ik weet hoe lang het zal duren, dan kan ik er wel van genieten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.