‘Liefst live en als dat niet lukt, per telefoon’ … autisme en communicatie

Het leven als persoon met een autismespectrumstoornis is er in dit internettijdperk niet gemakkelijker op geworden. Ik heb al heel vaak misverstanden meegemaakt, bijvoorbeeld via mail. Dat is zelfs zover gegaan dat daar vriendschappen en relaties aan kapot gingen. Ik heb besloten om ruzies en/of misverstanden niet meer via het elektronisch verkeer uit te praten. Het liefst live en als dit niet lukt, dan minstens per telefoon.

Ellen van Gelder, vrouw met autisme, in ‘Ik ben niet vreemd: ik heb autisme’ (Uitgeverij Village, 2014) – tevens vertaald in het Engels.

1 Comment »

  1. Inderdaad misschien wel beter om niet per mail, Messenger of zelfs telefonisch een misverstand te proberen uitklaren. Dat lukt toch niet. Het is al zo moeilijk voor ons om face to face het non-verbale te zien, dat je dat op afstand zeker niet kan.
    En toch is dat wachten op een betere gelegenheid net onze moeilijkheid. Doordat onze molen maar doordraait op een probleem, zijn we er veel intenser mee bezig dan een nt-er, juist daardoor trappen wij zo snel in die val om te reageren met het contactmiddel wat het dichtst bij de hand ligt.
    Maar een bespreking, een bestelling, enz doe ik ook veel sneller in een echte shop dan in een webshop. Webshops vind ik horror, wegens het gebrek aan vertrouwensband.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.