‘Het liefst zit ik op mijn ‘vaste plek’ bij het raam’ … autisme en dagelijks leven

De stoornissen, autisme en adhd, hebben een enorme invloed op mijn dagelijks leven. De treinreis naar mijn werk blijft een stressvol moment, omdat ik over veel dingen tegelijk moet nadenken. Waar stopt de trein, in welke wagon stap ik in, is er nog een plaats vrij? Het liefst zit ik op mijn ‘vaste plek’ bij het raam, maar als deze plaats bezet is, moet ik er plekke bedenken wat een goed alternatief is. Het zwaarste vind ik wel de vermoeidheid. Mijn dag – en nachtritme is verstoord, waardoor ik soms maar een uur per nacht slaap. In het weekend plan ik maar één sociale activiteit, omdat ik de dag erna moet bekomen.

Elise Cordaro in “Ik voelde altijd al dat ik anders was: op haar 27ste ontdekte Elise dat ze adhd en autisme heeft” (Vriendin.nl, september 2019). Zij is vooral bekend van haar blog Mysig. Op 20 september 2019 verschijnt het debut van Elise, getiteld ‘Anders gaat ook: hoe functioneer ik met autisme en adhd’ bij Uitgeverij Houtekiet.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.