‘Ik kan niet werken én leven’ … autisme en werk

Telkens als ik met een nieuwe baan begon, liep het na een paar weken fout. Zeventien jobs heb ik zo gedaan. Niet alleen boterde het vaak niet met de collega’s, ik vond het ook altijd weer loodzwaar om me te moeten aanpassen. ’s Ochtends ging ik steevast een halfuur te vroeg naar mijn werk om al te wennen aan de temperatuur, de geur, alle indrukken. Maar zelfs dan vergde zo’n werkdag zo veel van me dat ik daarbuiten een wrak was. Zodra ik na het werk in mijn auto stapte, begon mijn hoofd te bonzen en kreeg ik pijn in mijn oren en ogen. Thuis moest ik dan meteen mijn bed in. Ik kan dus niet werken én leven.

Dominique Dumortier in “Kon ik maar op blote voeten werken”, een artikel van Ann Peuteman in Knack Magazine, 11 september 2019. Dominique Dumortier is behalve vrouw met autisme en moeder, ook auteur van twee boeken die op deze blog besproken werden: Van een andere planeet: autisme van binnen uit (Paris Books, 2002, herdruk 2017) en Op mijn manier: (over) leven met autisme (Paris Books, 2018). 

1 Comment »

  1. Steeds weer gaat het mis, enthousiast start ik met werk maar na een paar dagen loopt de spanning behoorlijk op.
    Het lukt om op karakter door te gaan echter fysiek en mentaal raak ik uitgeput en merk ik destructieve gedachten te krijgen zelfs tot gedachten over stoppen met leven. Ik baal er ontzettend van maar kan er echt niets aan doen

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.