‘Muziek heeft mijn autisme genezen’ … autisme en muziek

Foto van Anthony Delanoix  op Unsplash

 

Concerten zijn geen belasting voor mij, integendeel: ze geven mij energie en adrenaline. Wanneer ik vroeger op een podium stapte met een verkoudheid en griepsymptomen, waren die na het concert weg. En musiceren is een remedie tegen depressies, want die energie die je creëert is goed voor zowel lichaam als hoofd. Ik geloof daarin. Muziek heeft mijn autisme genezen, en mijn stotteren. En ik wil niet weten waarom dat zo is, want dan zal ik erover nadenken en werkt het misschien niet meer.

Arno Hintjens, zanger van 70, in De Standaard van 18 juli 2020

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.