1000 vragen aan jezelf #89

  1. Hoe zou je omgaan met een black-out op een moment dat je voor een publiek spreekt? Als ik niet meer verder geraak, dus letterlijk stil val, is dat meestal als gevolg van te weinig contact met het publiek. In zo’n geval probeer ik ofwel het publiek te betrekken door een reactie uit te lokken, met een vraag of gewoon opmerken dat ik het niet meer weet en waarom ik denk dat dat is, ofwel val ik terug op wat ik al zei, vat ik het samen of op mijn voorbereiding. Als dat niet lukt laat ik een lange stilte of, dat is gelukkig maar weinig gebeurd, zeg ik dat het pauze is omdat ik dringend moet.
  2. Welk dier bewonder je het meest? Dat is een moeilijke, want ik bewonder heel wat soorten dieren, om uiteenlopende redenen, en vooral die dieren die niet zo graag gezien zijn. Ik bewonder zowel het Wapiti-hert als de slijksluiper, het vogelbekdier en ook de wandelende tak. Waarschijnlijk omdat ik er bepaalde kenmerken van mezelf in herken of omdat ze mij herinneren aan mensen die ik graag heb.
  3. Wat heb je al gedaan waarvan je dacht dat je beter eerst had nagedacht? Dat heb ik met het meeste wat ik al heb gedaan maar zeker als het ging over de liefde. Toch heb ik daar zeker geen spijt van. Ik zou trouwens veel minder ver staan mocht ik bij alles wat ik heb gedaan eerst grondig nagedacht hebben.  
  4. Wat is het grootste misverstand dat over jou bestaat? Dat ik een jonge en aantrekkelijke (Nederlandse)  bloggende vrouw ben, vermoedelijk. Zeker aan de telefoon moet ik mij vooraf eerst schor schreeuwen (of diep en traag spreken) vooraleer ik als man wordt aangesproken
  5. Waar heb je tot nu toe het meest tijd aan besteed in jouw leven? Aan omgaan met andermans veronderstellingen en proberen te leven met de al dan niet realistische verwachtingen.
  6. Wat voor nieuws trekt je meeste aandacht? Over het algemeen ben ik niet zo geïnteresseerd in het nieuws, zeker niet in de ‘hoofdpunten’. Mijn interesse gaat meer uit naar de achtergrond of de faits-divers, de nieuwtjes in de kantlijn. Als er nieuws over autisme is, kan dat mij ook wel boeien.
  7. Spreek jij hoofdzakelijk AN of eerder een lokaal of regionaal dialect? Thuis spreek ik een mengeling van Engels, Duits, Frans en Spaans met af en toe wat Nederlands ertussen. Buitenshuis spreek ik de taal van de situatie waarin ik me bevind.
  8. In welke mate bepaalt de drijfveer origineel te zijn jouw doen en laten? Ik doe geen moeite om origineel te zijn, dat komt volgens mij uit mezelf.
  9. Wat denk je over schandalen? Die zijn veel minder nuttig dan sandalen. Natuurlijk intrigeren sommige schandalen mij wel, maar ik ben me bewust dat niets lijkt wat het is als het gaat over de berichtgeving over bepaalde schandalen. Het woord alleen al vind ik dubieus.
  10. In welke mate ben je volgens anderen volwassen? Vermoedelijk varieert dat, naargelang het gebied waarover ze spreken en de invulling die ze geven aan het begrip volwassenheid. Over het algemeen denk ik dat mensen mij minder volwassen beschouwen door mijn beperktere voeling met maatschappelijke aangelegenheden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.