‘Het fanatieke als symptoom van autisme’ … autisme en angst

Foto van Matthew Smith op Unsplash

 

Als hersenwetenschapper kan ik niet anders dan dat fanatieke van Greta Thunberg zien als een symptoom van haar autisme. Maar dat wil niet zeggen dat ik haar acties afkeur. De klimaatjongeren hebben een punt. Tegelijkertijd vind ik het triest als ik Greta de hele tijd zie roepen: ‘Ons huis staat in brand.’ Ik zou niet willen dat mijn zoon die angst overneemt.

Prof. dr. Veerle Visser-Vandewalle, neurochirurg & diensthoofd van de afdeling Stereotaxie en Functionele Neurochirurgie aan de Uniklinik in Keulen, in De Morgen van donderdag 29 oktober 2020

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.