‘Niet autisten maar egotisten bedreigen samenleven’ … autisme en beeldvorming

“Autist” is een scheldwoord geworden. Dat is pijnlijk en betreurenswaardig. Maar geheel onbegrijpelijk is het ook weer niet, zolang autisme wordt voorgewend om eigenzinnig en asociaal gedrag te vergoelijken en zelfs te rechtvaardigen. De pandemie, die de wereld in een diepe crisis stort, isoleert mensen en dwingt ze tot een heremitisch bestaan. Net nu is een grote solidariteit levensnoodzakelijk. Het brutale je- m’en-foutisme van radicale egoïsten is weerzinwekkend en inacceptabel. Hun ongebreidelde zelfzucht vernietigt het sociale weefsel van elke gemeenschap. Niet autisten, maar “idiosyncratische egotisten” bedreigen het samenleven.   

Columnist Rony Ceustermans in Tertio, 19 mei 2021

1 Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.