Met dank aan de verwijzers … autisme en informatie

Foto van Severin Höin op Unsplash

Af en toe krijg ik van beginnende bloggers de vraag hoe mensen op mijn blog komen, of liever: of ik hen een tip kan geven hoe ze zelf bezoekers naar hun blog kunnen leiden. De enige tip die ik hen kan geven is hun aandacht te richten op wat ze schrijven, de inhoud en de vormgeving van hun blog zo goed mogelijk te verzorgen. Ik geef hen ook de tip zich af te vragen of ze zelf die blog zouden bezoeken en wat ze daar dan zouden zoeken. Je kan natuurlijk af en toe een link van een van je bijdragen op je blog delen, maar wees daarin niet te opdringerig. Verder bestaan er ook best wel methodes die vallen onder het dure woord ‘Search Engine Optimalisation’ (SEO), maar misschien leidt dat af van waar een blog werkelijk om gaat, en kan het blogplezier erdoor vergald worden.

Om terug te komen op de vraag hoe bezoekers en, ik hoop het tenminste, lezers op mijn blog terecht komen, hierbij een lijstje van de verwijzers, zonder volgorde.

Zoekmachines (Google, Bing, DuckDuckGo, WolframAlpha, Ecosia) : de meest vanzelfsprekende weg door Tistje te zoeken via Google, of door een van de vele trefwoorden in te tikken in een zoekmachine en een artikel van deze blog als een van de eerste treffers vindt

Sociale Media (Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin, Instagram, Tumblr): via de links op de Tistje-accounts op sociale media. Ik ben aanwezig op Facebook (account en pagina), Instagram, Twitter, Pinterest, Medium en Tumblr. Deze worden niet enkel gebruikt om links van mijn blog te plaatsen maar ook allerlei autisme-gerelateerde informatie. Een uitzondering hierop vormt Tumblr, waar ik ook foto’s en quotes in het algemeen deel.

Autisme Vlaanderen: de website van de Vlaamse Vereniging Autisme. Ik vind het een hele eer dat de ouder – en familievereniging af en toe een link naar mijn blog deelt op hun website en sociale media (Facebook)

A-Typist.nl: de website van Anne van de Beek, een autisme advocaat en influencer die tal van interessante artikels en overzichtjes bevat.

Nerdland.be: mijn geliefde en de beste populair-wetenschappelijke podcast die een special deed rond autisme en mijn blog en boek vermeldde.

Participate-Autism.be: de beste populair-wetenschappelijke en ervaringsgerichte website rond autisme, met tal van media en artikels met ervaringen en nuttige tips.

Psysense.be: In scrabble goed voor minstens 20, maar vooral een praktijk waar psychologen en therapeuten werken met nadruk op het verkennen van de betekenis die we geven aan zintuiglijke informatie die we ontvangen en de gevolgen die dit heeft voor onze denkwijze, en er bewuster mee omgaan. Op hun website wordt mijn blog aangeraden, en daar ben ik fier op.

Radio 1: de nieuwsradio van de Vlaamse Radio & Televisie (VRT). De artikels van Tistje worden door de VRT soms geciteerd als voorbeeld.

Klascement.net: Een educatieve portaalsite van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming waar leermiddelen gedeeld worden. De artikelen van Tistje en mijn boeken zijn een leermiddel bij uitstek.

Libelle.nl: Een Nederlandstalig vrouwentijdschrift van De Persgroep, en op wiens online forum een aantal van mijn artikels gedeeld worden

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.