3 Comments »

  1. Godsdienst verbind ik eigenlijk vooral aan autisten. Misschien is dat foute beeldvorming, zoals ze dat noemen, maar ik denk dat de meeste mensen die met godsdienst bezig zijn vooral holebi en/of autistisch zijn.

    Like

  2. @Jan : In elke persoon met autisme zit altijd wel menselijkheid natuurlijk, dus er zijn zeker gelijkenissen, maar … ik ken zelf toch geen gelovige niet-autisten (of liever mensen zonder diagnose autisme) die op één van deze manieren tot religieuze beleving komen. Als ik even in Google Books in boeken kijk hoe mensen zonder autisme tot religie komen, staan deze vormen daar alvast niet bij.
    Het grootste deel van hen is veeleer institutioneel gelovig, orthodox cognitief gelovig (door traditionele bijbelstudie) of vind zijn gading bij filosofische systemen.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.