‘Waarom beredeneert mijn ouder alles vanuit zichzelf?’

Voor het kind betekent een ouder met een autismespectrumstoornis dat het kind wel degelijk aanvoelt dat die ouder de binnenwereld en het gevoel van het kind gewoon niet begrijpt, maar snapt niet waar dat uit voortkomt. Waarom doet mijn ouder zo afstandelijk? Waarom snapt mijn ouder het net? Waarom beredeneert mijn ouder alles vanuit zichzelf? Waarom ontregelt mijn ouder zo snel? Vragen die vaak worden gesteld, maar pas een antwoord krijgen als de diagnose bij de ouder wordt gesteld. Veel kinderen spreken hun teleurstelling uit dat de diagnose bij hun ouder zo laat is gesteld en wensten dat ze het eerder hadden geweten. Veel conflicten en onbegrip hadden hiermee voorkomen of tijdig bijgestuurd kunnen worden.

drs. Lies Wenselaar (kinder – en jeugdpsychiater) in ‘Integrale hulpverlening aan ouder met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen: een praktisch handboek voor de hulpverlener‘ (Bohn Stafleu van Loghum, 2015)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.