‘Alleen wie ik lief heb, ziet me op mijn slechtste’

 

Ik ben doorgaans enorm rustig en gereserveerd. Het is mijn manier om met een situatie om te gaan. Hoe minder ik zeg, hoe minder mensen opmerken dat ik anders ben. Er lijkt op het eerste gezicht niet veel autistisch aan mij, zeker wanneer ik ongewoon normaal doe. Je weet wel, een poging doen om je te gedragen zoals mensen verwachten dat een medemens zich gedraagt en spreekt.

Wanneer ik niet ongewoon normaal ben, of je kent me al lang genoeg, wordt het duidelijk dat er is met mij aan de hand is. Misschien zou je proberen in alles wat ik doe de vreemdheid weg te verklaren. Het zou je misschien irriteren, en je zou reageren. Het zou de manier waarop we met elkaar omgaan kunnen beïnvloeden.

In het dagelijks leven vertoon ik een subtiele afwijking in het beste geval en kom ik enorm vreemd over in het slechtste geval. De meeste mensen zien me nooit op mijn slechtste, aangezien het, ongelukkig genoeg, meestal alleen voorkomt bij wie ik het liefste zie. Maar zelfs een subtiele afwijking van verwacht gedrag kan een enorme impact hebben op mijn omgang met anderen.

Warren Mayocchi in Human: Finding myself in the autism spectrum (Crusma, 2015)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.