1000 vragen aan jezelf #4

1000 vragen aan jezelf

Intussen zijn we al aan nummer vier van de 1000 vragen. Vier is mijn lievelingsnummer en klinkt als de meest geschikte vloer om tal van ideeën op te ontwikkelen. In vier woorden kan ik ook de liefde verklaren: ik hou van jou. Dat terzijde, is vier ook kort, en krachtig. Net zoals de antwoorden in dit vierde deel.

31. Welk boek heb je het laatst gelezen?

Het boek dat ik het laatst heb gelezen is ‘Oceaan van een Zee’ van de Italiaanse schrijver Alessandro Baricco. Op dit moment lees ik het boek ‘Sex, drugs and Aspergers’ van Luke Jackson. De titel maakt het boek helemaal waar, meer kan ik er op dit moment niet over kwijt.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

Omdat dit het kapsel is dat volgens mij het best past bij mijn haar, en tussen klassiek en opvallend ligt. Ik ben allerminst bezig met mijn kapsel, het is vooral een kapsel dat snel kan gemaakt worden door de kapster, zodat ik snel weg ben uit het kapsalon.

33. ben je verslaafd aan je telefoon?

Ik kan gerust zonder mijn telefoon. Het is dan ook een zeer klassieke telefoon, zonder toeters of bellen. Meer zelfs, mijn telefoon is vaak zoek. Daar heb ik een tweede telefoon voor, om mezelf op te bellen. Jammer genoeg is die tweede ook vaak zoek. Een derde telefoon past niet in mijn budget.

34. hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?

Dat kan ik niet zeggen omdat het volgens mij privé is. Mocht iemand het mij vragen en toch een antwoord zou ik vooral zeggen dat het veel minder is dan anderen zouden kunnen denken.

35. in welke winkel kom je graag?

Ik heb geen voorkeur voor bepaalde winkels, maar wel voor bepaalde soorten winkels: die zijn rustig, voldoende verlucht en verlicht, geordend, overzichtelijk, hebben personeel die zich discreet ter beschikking stellen, verlichting die indirect is, bij voorkeur geen muziek of toch minstens muziek die het praten niet overstemt. Ook winkels met de juiste geur trekken mij aan, ik vind het moeilijk die te beschrijven, maar het is in elk geval geen sterke geur.

36. welk drankje bestel je in een CAFÉ?

Hoewel je me zelden in een café zal vinden, hangt mijn drankje natuurlijk af van de gelegenheid. Dat kan gaan van een vruchtensapje, over een limonade tot een glas rode of witte wijn of, bij uitzondering, een glas bier. Meestal blijft het toch niet-alcoholisch.

37. weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

Als het tijd om naar huis te gaan weet ik meestal wel wanneer het tijd is om te vertrekken. Als het tijd is om ergens heen te gaan weet ik dat meestal ook niet, maar vertrek ik te vroeg.

38. als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?

Aangezien ik al voor mezelf bezig ben, sinds ik ben geboren, heb ik al wat ervaring in wat ik goed kan, en dat is vooral voorbereidingen treffen. Ik zou dus beginnen als iemand die beroepsmatig voorbereidingen treft voor anderen..

39. WIL jij altijd winnen?

Dat is dubbel bij mij. Als ik kan willen zonder de nadelen ervan, namelijk applaus of een of andere verplichting, dan win ik graag. In het andere geval ben ik graag degene die niet wint maar in de schaduw toch het meest geniet.

40. ga je naar de kerk?

Tijdens mijn leven heb ik al veel kerken bezocht, zowel op reis als toen ik nog op een rooms-katholieke school zat. Op dit moment heb ik er geen behoefte meer aan tussen oudere mensen een saaie eucharistie-viering te volgen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.