Als hij geen drie keer per dag ‘ik zie je graag’ zegt …

borderline def kaft.indd

Schrijnend zijn soms de verhalen die psychiaters in therapie te horen krijgen: “Mijn vent is een autist, hij moet in therapie!’ Vroeger was de man ‘de ingenieur’: rationeel, rigide, stil. Maar als hij tegenwoordig geen drie keer op een dag ‘ik zie je graag’ zegt, sturen vrouwen hem wanhopig naar de psychiater. Het kan niet anders of hij is autistisch. En ja, soms gaat het inderdaad al eens om een man die emotioneel en sociaal niet erg vaardig is. Maar dan is er voor zo’n koppel maar één uitweg en dat is elkaars beperkingen te leren aanvaarden. Niet alles is ‘te fiksen’. Niet alles is maakbaar. Zoals er vrouwen zijn die een borstvergroting bestellen als ze een D-cup willen, zo zijn er die hopen dat stilzwijgende mannen via therapie briljant welsprekend kunnen worden gemaakt. Even de hersenen herprogrammeren en het komt wel goed

Dirk De Wachter in Borderline times: het einde van de normaliteit (Lannoo, 2016)

1 Comment »

  1. Ja als je ook maar enigzins een andere kijk ergens op hebt of anders reageert als gewenst ben je inderdaad borderline narcist, Antisociaal en als dat het niet is ben je autist,maar op momenten dat het ze niet uitkomt ben je een normaal volwassenen iemand.

    Herkenbaar?
    Voor mij wel..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.