1000 vragen aan jezelf #34

 1000-vragen-aan-jezelf-34

Nummer vierendertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over waar ik naar hunker, of ik moedig ben, of er voor alles een juiste plaats en tijd is. Over waar ik me te goed voor voel, of ik een jaar zonde mensen zou kunnen, en wanneer ik voor het laatst trots was op mezelf. Of ik nog steeds dezelfde ben als vroeger, waarom ik gekozen heb voor het werk dat ik nu doe. Tot slot over welke mijn slechtste gewoonte is en of ik mijn eigen koers vaar.

331. waar hunker je naar?

Dat wisselt van dag tot dag, maar meestal naar mooi weer (bij voorkeur wat zon met een briesje, zonder al te droge lucht) en vriendelijke echte mensen die duidelijk zijn en open staan voor anders-zijn.

332. ben je moedig?

Als moed betekent dat je iets doet ondanks je angst ervoor, en de kracht proberen te vinden om het te doen, dan vind ik wel dat ik moedig ben.

333. is er voor alles een juiste plaats en tijd?

Dat zou kunnen, maar ik denk dat alles er heel goed in slaagt om zich van die juiste plaats en tijd te distantiëren. Vandaar dat alles zelden op de juiste plaats en tijd plaats vindt, maar eerder op het verkeerde moment en het verkeerde tijdstip.

334. waar voel je je te goed voor?

Er is veel waar ik me veel te goed voor voel, om te beginnen om iets te doen waar ik niets van ken en verder om iets te zeggen of te doen waarvan ik zeker weet dat het niet juist of rechtvaardig is, of niet overeenkomt met wat ik daarvoor heb gedaan. Ook voel ik me vaak te goed om spijt te betonen voor wat ik niet verkeerd heb gedaan,

335. zou je een jaar zonder mensen kunnen?

De kans dat ik dat zou kunnen is in elk geval veel groter dan dat ik een jaar alleen maar met mensen zou moeten doorbrengen.

336. wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?

Daarnet was ik nog heel trots op mezelf, omdat ik op tijd ben begonnen, en het zelfs lukte wat ik moest doen op tijd af te werken, zonder daarbij in te boeten op vlak van kwaliteit of zelfzorg. Dat gebeurt namelijk maar zelden.

337. ben je nog steeds dezelfde persoon als vroeger? 

Uiteraard ben ik nog steeds dezelfde persoon als vroeger, hoewel er bepaalde aspecten van mij meer naar boven zijn gekomen, onder invloed van allerlei factoren, en andere aspecten zich eerder onderhuids zijn gaan nestelen.

338. waarom heb je gekozen voor het werk dat je nu doet?

Zoals veel in het leven is ook het werk dat ik nu doe voortgevloeid uit andere gebeurtenissen, die ik evenmin heb gekozen maar die voortgevloeid zijn uit wat er zich afspeelde voor ik in het leven kwam.

339. welke slechte gewoonte heb je?

Van alle slechte gewoonten is mijn slechtste gewoonte volgens mij dat ik te veel luister naar de inbreng van anderen als het aankomt op risico-analyse van iets dat ik nog nooit voorheen heb gedaan.

340. vaar je je eigen koers?

Grotendeels wel, maar ik zou wat meer op mijn gevoel en minder op instrumenten mogen varen. Hoewel dat natuurlijk ook niet alleen voordelen heeft.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.